logo

Diriliş Nesli Ailecek Sabah Namazında Buluştu

Diriliş Nesli Ailecek Sabah Namazında Buluştu

İstanbul Kağıthane Müftülüğü’nün “Ailecek Sabah Namazında Buluşuyoruz” çağrısı üzerine Kağıthaneliler, 1 Ocak 2023 Pazar günü Saat: 07.20’de Harmantepe Camiinde Sabah Namazında bir araya geldi.

Kağıthane Müftülüğü’nün sosyal medya hesabından yaptığı 1 Ocak Pazar günü Harmantepe Camii’nde “Ailecek Sabah Namazında Buluşuyoruz” çağrısı, halkta büyük karşılık buldu. Yüzlerce aile camiye akın ederken, ortaya renkli görüntüler çıktı.

2023 yılının ilk sabah namazı programı

Harmantepe Camii’nde gerçekleştirilen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programda Kur’an-ı Kerim tilaveti, sohbet ve tesbihat sonrası Harmantepe Camii Müezzini Bilgin Pekşen’in yaptığı dua sonrası katılımcılara ikramlar yapıldı.

Gençlik Kollarından Takdir Toplayan Program

Harmantepe Camii Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özkırış, müftülüğün çağrısı üzerine sabah namazı sonrası cemaate kısa bir program sundu, küçük çocuklara hazırladığı sürpriz ise görenleri şaşkına çevirdi. Yaptığı çalışmayla büyük beğeni topladı. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği çağrıya katılan yüzlerce kişi, organizasyon kapsamındaki çalışmalardan memnun kaldı.

İsmail Özkırış,”Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerimde Enfal Suresi 24.Ayette; “Ey iman edenler! Sizi hayat verecek şeylere çağırdıklarında Allah ve resulünün çağrısına uyun ve şüphesiz bilin ki, Allah kişi ile kalbinin arasına girer. Unutmayın ki, O’nun huzuruna götürüleceksiniz ” buyuruyor. Sizler davete icabet ettiniz. 2023 yılını camide karşıladınız hep beraber dua ettik. Rabbim dualarımızı kabul eylesin. Bizi bir araya getirip kardeşliğimizi pekiştiren en önemli güçlerden birisi de cami buluşmalarıdır” dedi.

İsmail Özkırış, “Ailecek Sabah Namazında Buluşuyoruz” temalı sabah namazı buluşması programımıza iştirak eden ailelerimize bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Genciyle yaşlısıyla ailecek camide bir araya gelip namaz kılmak, namazı ailece camide eda etmek çok anlamlı ve örnek bir davranıştır. Bütün vakitler önemlidir. Ancak sabah namazında buluşmak, seherde bir cami ikliminde saf tutmak hayatımıza ayrı bir tat katmaktadır. Yeni bir miladi yıla başlarken zamanın sahibine itaat ederek din kardeşlerimizle birlikte omuz omuza saf tutarak başlamak, yeni yılın ilk saatlerinde yapabileceğimiz en güzel davranışlardan biridir. Rabbim hepinizden razı olsun” dedi.

Çocuklar Kur’an okudu, ilahi söyledi, salıncağa bindi

Küçük yaştaki çocuklar, anne ve babalarının karşısında Kur’an okuyup, ilahi söyledi. Program sonrası camiye getirilen iki adet seyyar dönme dolap ile çocuklar doyasıya eğlendi.

Harmantepe Camii din görevlileri tarafından da takip edilen program, alkış aldı. Sabah namazında ailesiyle camide buluşan yüzlerce vatandaş, cami ve çocuklar arasında köprü olan programı takdir etti.

Program sonunda çorba ikramı ve camiye gelen bayanlara özel karanfil ve hatıra çikolatası verildi.

Sabah Namazı Programı

Seyyar dönme dolap ile çocuklar doyasıya eğlendi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1132 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.