logo

Diyanet İşleri Başkanı: Cuma Namazı Başta Olmak Üzere Cemaatle Namaza Ara Verilmiştir

Diyanet İşleri Başkanı: Cuma Namazı Başta Olmak Üzere Cemaatle Namaza Ara Verilmiştir

Diyanet İşleri Başkanı: Cuma Namazı Başta Olmak Üzere Cemaatle Namaza Ara Verilmiştir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş canlı yayında Korona virüsüne karşı alınan tedbirleri açıkladı. Camilerin açık kalacağını ifade eden Erbaş, “Yayılma tehlikesi ortadan kalkıncaya kadar cuma namazı başta olmak üzere cemaatle namaza ara verilmesi gerekli hale gelmiştir” dedi.

Cuma ve vakit namazlarının camilerde cemaatle birlikte kılınmayacağını vurgulayan Erbaş, tek başına namaz kılmak isteyenlerin ise camilere girebileceğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın açıklaması şu şekilde:

“Son dönemde dünya genelinde görülen “Yeni Koronavirüs”ün (Covid-19) ülkemizde yayılmasına engel olmak, hastalıktan korunmak ve etkilerini en aza indirmek için Başkanlığımızca alınan tedbirler kapsamında salgın hastalık riski sona erinceye kadar cami ve mescitlerde: Vakit namazları cemaatle kılınmayacaktır. Cuma namazları kılınmayacaktır. Camilerde ezanlar okunmaya devam edilecek, isteyen vatandaşlarımızın namazlarını münferiden eda edebilmeleri için görevlilerimiz nezaretinde camiler açık tutulacaktır. 16 Mart 2020 Pazartesi günü akşam ezanına müteakip görevlilerimiz tarafından “Saygıdeğer halkımızın dikkatine! Salgın hastalık riski sona erinceye kadar camilerimizde cemaatle vakit namazları ve cuma namazları kılınmayacaktır. Lütfen namazlarınızı evinizde kılınız” şeklinde duyuru yapılacaktır. Söz konusu duyuru metni vatandaşlarımızın görebileceği şekilde camilerin girişlerine asılacaktır”

Hasbahçe Gazetesi

Etiketler: » » » »
1400 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.