logo

Dükkanlarını Kapatan Berberlerden Çağrı: Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalı

Dükkanlarını Kapatan Berberlerden Çağrı: Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalı

Dükkanlarını Kapatan Berberlerden Çağrı: Faizsiz Kredi Desteği Sağlanmalı

Koronavirüs salgınının ardından, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle ilk kapatılan işletmelerin başında berberler geldi. Alınan kararın sağlık açısından doğru olduğunun altını çizen Kağıthane Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet İhsan Mutlu, berberlerin günlük kazandığını ve şuan da mağdur olduklarını savunarak “Odamıza esnaflarımızdan çok başvuru var” diye konuştu. Esnafın evine ekmek bile götüremediğini kaydeden Mutlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrısını Hasbahçe Gazetesi aracılığı ile iletti:

“Sayın Cumhurbaşkanım!

Sektörümüz mensuplarının günlük kazanç üzerinden geçimlerini temin etmeleri, dolayısıyla “kazanç kapıları kapanmış, hem işyeri sahiplerimiz hem çalışanlarımız” mağdur olmuşlardır.

Koronavirüs salgının esnafımızdaki ani olumsuz etkileri, bağkur, sgk, stopaj, dükkan kirası, elektrik, su, doğalgaz ve çalışan personelin aylık ücretlerini dahi ödeyemez hale gelmeleri ve bunun yanı sıra ailevi yükümlülükleri de işin içine girince hepten işin içinden çıkılmaz bir hal almıştır.

Bu bağlamda, cansuyu olacağını düşündüğümüz, Halkbank kredilerinden de arzu edilen ölçüde faydalanılmaması, esnafımızı, gelecek adına kara kara düşündürmektedir.

Biz sektör temsilcileri olarak, siz saygıdeğer Cumhurbaşkanımızdan talebimiz; pandemi süreci içinde “Evde Kal “sloganı ile salgının önlenmesi amacıyla evlerinde kalmalarını istemiş olduğumuz ve şu an mağduriyet yaşayan berber, kuaför, güzellik uzmanı vb. esnafımız ile yanlarında çalışan personellerin ilgili bakanlıklarımızın yeni bir düzenleme ile kısa çalışma ödeneği benzeri 3 ay süreyle asgari ücret tutarı kadar bir meblağ ile desteklenmesini talep ediyor veya faizsiz kredi desteğinin sağlanmasını istiyoruz” dedi.

Mutlu, Türkiye Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonu İşletmecileri Federasyonu da Cumhurbaşkanımıza resmi olarak esnaflarımızın sıkıntılarını yazılı olarak iletti. İnşallah yakında olumlu sonuçlar alırız dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1477 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.