logo

Dünya Çocukları Kağıthane’de Buluştu

Dünya Çocukları Kağıthane’de Buluştu

Dünya Çocukları Kağıthane’de Buluştu

Kağıthane Belediyesi ve Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak amacıyla Hasbahçe Mesire Alanı’nda “23 Nisan Çocuk Şenliği” düzenlendi.

21 Nisan Cumartesi başlayan ve üç gün devam eden kutlama programlarında on binlerce çocuk 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde doyasıya eğlendi. Kağıthaneli çocuklarla birlikte Makedonya, Arnavutluk ve Suriyeli çocuklar dünyaya ‘barış’ mesajları verdiler.

Kutlama programlarının son gününde Seyrantepe Atatürk Ortaokulu öğrencileriyle birlikte Makedonya Gostivar Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu öğrencileri sahne alarak dünyaya ‘barış’ mesajları verdi.

Müzik dinletisi, halk oyunları, şiir ve sportif gösterilerden oluşan programın sonunda ilçede çeşitli yarışmalarda derece elde eden öğrencilere hediyeleri verildi.

Kağıthane Belediyesi etkinlik alanında Sosis Balon Atölyesi’nden, Çim Adam Atölyesi’ne, Taş Boyama Atölyesi’nden, Rüzgar Gülü Atölyesi ve Karikatür Atölyesi’ne kadar pek çok atölye kuruldu. Atölyelerde çocuklar becerilerini geliştirecek yeni hobiler edindiler. Atölyelerin yanı sıra sahne gösterileri, yarışmalar, Hacivat-Karagöz gösterisi, palyaço gösterisi, çevre animasyon gösterileri, oyun gurupları gibi birçok etkinlikte çocuklarla buluştu. 

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da etkinliklere katılarak çocukların bayram coşkusuna ortak oldu. 23 Nisan’ı bir güne sığdırmak yerine günlerce kutlamayı tercih ettiklerini söyleyen Başkan Kılıç, “Burada çocuklarımızla birlikteyiz. Biz bu vesileyle Milletimizin bin yıllık tarihinde vatan için, millet için canını seve seve feda eden tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. 15 Temmuz’da darbe girişimiyle ülkeyi bölmeye çalışanlarla mücadele ederken hayatını kaybeden, terörle mücadele ederken hayatını kaybeden tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz. Çocuklarımızın, ulusumuzun bayramını tebrik ediyoruz” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
960 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.