logo

Dünya Filistin İçin Ayakta-Filistin Özgür Olacak

Dünya Filistin İçin Ayakta-Filistin Özgür Olacak

İsrail’in 7 Ekim’den beri Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü orantısız ve ayrım gözetmeyen saldırılarda öldürdüğü Filistinlilerin sayısı 9 bin 500’e yaklaşırken, dünya çapında öfke büyüyor. Washington, Londra, Berlin, Paris, Sydney, İstanbul ve Ankara olmak üzere dün onlarca kentte yüzbinlerce kişi Gazze’de ateşkes talebiyle sokağa döküldü.

Dünya çapında on binlerce kişi, Filistin halkıya dayanışma ve Gazze’de ateşkes için sokağa çıktı. En büyük eylem, ateşkese karşı İsrail’e kalkan olan Biden yönetimine karşı ABD’de düzenlendi. Hamas da eylemlerin ardından hükumetlere çağrı yaptı.

Evet, bir aydan beri dünya Filistin’deki gerçekleri görmekte ve olup biteni takip etmektedir. Nedir bunlar;

“Yeşaya Kehaneti” Büyük İsrail-BOB-Projesi, Akdeniz’de doğalgaz ve enerji paylaşması, İsrail’den sözde Kürdistan’a kadar uzanan yeni uzantı projesi. İran’ın Ortadoğu’daki planları, Çin-Rusya Ortadoğu projelerinin ön plana çıkması gerçeği, Gazze ile deniz bağlantı noktasındaki İsrail’in derin iskele projesi, Arap ve Müslüman ülkelerin bir kısmının “bize değmeyen yılan bin yaşasın” düşünceleri, Kuzey Kıbrıs’ta 2008 yılından beri küçük bir İsrail yapılanması –tam İsrail’in karşısı- ve bilhassa Rus Yahudilerinin toprak ve emlak satın almaları, kendi cemaatini oluşturmaları ve sinagog talepleri, Azerbaycan kardeş devletin Filistin’deki katliama ve vahşete karşı başından beri sessiz kalması, Dünyanın her yerinde ABD dâhil hatta İsrail’deki bazı Yahudilerin dahi bu “Siyonist” kansız ve vahşi ve de terör estirmesi karşısında ayağa kalkması vs…

Dünya’da neler oluyor? Yepyeni bir Haçlı Savaşı mı başlatılmak isteniyor?

ABD’nin Japonya’ya attığı atom bombasının 2 katı kadar 25-30 bin ton bomba atılması, şu bir ay içinde zavallı bebek, çoluk-çocuk, kadın, hasta, ihtiyar demeden öldürülmesi. Hastane, okul, cami, kilise, ekmek fırını, su depoları ve elektrik üniteleri tanımadan bombalaması.

Uluslararası hukuk yoksa guguk mu oldu da bizim haberimiz yok!

Geçen gün Hollanda’da 1000 avukat savaş suçu için mahkemeye gideceklerini belirtmiş, içimize biraz su serpildi. Biz de “Gezi olaylarında en ön safta yer alan entel takım, bazı sözüm ona zengin firmalar, sanatçılar ve bazı kuruluşlardan savaşta mini mini bebeklerin ölmesi karşılığında hiç ses seda yok maalesef!

İnsan olan ve insanlığını yitirmemiş her kesimden, inancı ve uyruğu ne olursa olsun Dünya’da bir uyanış var. Tepki var, Serzeniş var. Tarihlerden beri bizim tüm Dünyaya verdiğimiz insanlık dersini bilmeyen yoktur ve inşallah yine öyle olacaktır şüphemiz yok.

Fakat yepyeni bir dönemin başladığını söylemek mümkün; Yıllardır İslam’ı bir korku haline getiren kesimler şimdi İsrail’in arkasındalar.

Dünyanın birçok yerinde yok IŞID yok DAEŞ vb. örgütler ve hatta 11 Eylüller ihdas ederek İslami Fobi oluşturanlar maalesef bugün İsrail maşası ile “YENİDÜNYA DÜZENİ” şekillenmesi ile Dünya haritalarını değiştirmek ve kendi sömürü düzenlerini devam ettirmek hevesindeler.

Fakat Gazze hadisesi ile küçük bir mücahitler ordusu Dünya’ya yeniden dersler vermektedir. Filistin, İsrail’in ve arkasındaki ABD’nin ve AB ülkeleri olan; Fransa, Almanya, İngiltere, Hollanda hatta bazı Müslüman görünen ülkelerin İsrail’e vermiş oldukları desteğe rağmen bir diriliş sembolü olmuştur.

Her fert kendince bu dirilişe destek verebilir, peki bu nasıl olacak?

Siyonizm’i destekleyen firmaların mallarını almayarak, Siyonist akımı destekleyen kişileri afişe ederek, kınayarak. Onların oyunlarını iyi takip ederek.

Evet, tüm Dünya’da artık eskisi gibi bir Müslümana bakarken, o öcü bakışı değişmiştir. Dünyada Müslüman olanların sayısı hızla artmaktadır. İnsanlığa hizmet etmek isteyen insanların sayısal olarak arttığını görmekteyiz. Gerek “korona” karantina dönemindeki kopukluk, gerekse inançlardaki kopukluk ve sevgi-saygıdaki azalış giderek yerini İslam’ın hoşgörüsüne, kardeşliğine, İnsan öldürmenin-katlin, acımasızlığın olmaması gerektiğine insanlığı hızla götürmüştür.

İnsanlığın bu büyük uyanışında şüphesiz “Filistin direnişinin etkisi” büyük olmuştur. Filistin’deki o bebelerin, çocukların, annelerin feryad–figanları “tüm Dünyada” yeniden uyanışı sağlamıştır. Tüm insanlığı bir araya getirmiştir. İşte toplum psikolojisinin önemi ve azameti bu olsa gerek.

İşte Yeniçağın uyanış sembolü bu masum siviller ve çoluk-çocuklardır.

Bu tabloyu birlikte yaşıyoruz ve tarihe de bu şekilde geçecektir inşallah.

Tüm Gazze’de, Filistin’de ve Dünya’nın her yerinde şehadet şerbeti içen mazlumlara selam olsun.

Saygı ve sevgilerimle.

Fethullah FAKIOĞLU

Etiketler: » » » » » »
306 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.