logo

Dünyaya Yön Veren En Etkin 100

Dünyaya Yön Veren En Etkin 100


“Hz Peygamberin yediği karpuzun, yediği peynirin bizce bir önemi yok. Sünneti anlamak için Kur’an’a bakmalıyız…”

Muhterem Hasbahçe okurları! Bu cümleyi  okuyunca ne hissettiniz? Çarpıldınız mı? Evet, çarpılmış olmanız gerek. Samimi bir Müslüman iseniz çarpılmanız gerekirdi.

Bu cümle sosyolog etiketiyle birkaç artistik cümle kurup, imani mevzularda fikirlere yön veren bir isme ait. Şii patentli bir isme. Etiketin cazip olması sebebiyle söylediği cümlenin mahiyeti önemli değil. Ne söylerse söylesin güzel söylemiş olmalıdır mantığının çirkinliğini bize gösteren bir cümle.

Çok sevdiğim bir dostum bu cümleyi bana kutsal bir gün sebebiyle kutlama mahiyetinde göndermişti. Açtım telefonu ve kendisine sitemlerimi bir bir sıraladım. “Bu cümleyi nasıl yazarsın, bir de nasıl başkasına gönderirsin” dedim.

Şimdi “Baban ne biçim karpuz yiyor veya babanın peynir yemesinden hiç hoşnut kalmadım” desem anında kavga çıkar, “babama hakaret mi ediyorsun” diye. “Hayır hakaret etmiyorum, babanın peynir yemedeki tavırları hoşuma gitmiyor” desem “Babamı niye küçültüyorsun, adını niye ucuzlatıyorsun” diye gene kavga çıkar.

Evet, sevgili dostlar! Yukarıdaki cümlenin insana vurmuş olduğu birinci darbe; Sevgililer Sevgilisi Hz. Muhammed’in (s.a.v.) adının olumsuz bir şekilde algıya muhatap edilmesidir. Dikkat ediniz ikinci darbe de, sünneti anlamak için Kur’an’a bakmak gerektiği ikazıdır.

Peygamberin yediği karpuzdan yediği peynirden sana ne arkadaş!

Vallahi ben onun her hareketine “başım üstüne” diyen bir imana sahibim.

Allah’ın kendisine selam gönderdiği, her namazda selam verdikten sonra okuduğumuz “Allahümme en tesselamü ve min kesselam…” diye devam eden muhteşem cümlelerin söyleyicisi Hz. Hatice (r.a.) annemiz hakkında: “İki kocadan arta kalmış” cümlesini yüzündeki seviyesiz, müstehzi bir tavırla, hiç utanmadan sıkılmadan söyleyebilen sen!

Bu sözü söyleyen sen ve senin gibiler yarın Allah Resulü’nün huzuruna çıktığımızda hangi yüzle O’nun yüzüne bakabileceksiniz? Hangi cesaretle?

Adı Müslüman adı olmakla beraber en sevilen Sevgiliyi (s.a.v.), böylesi seviyesiz cümlelerle adını kullanabilen seviyesiz insanlara karşılık; batı dünyasında yetişmiş Müslüman adı taşımayan, ama bir Müslümandan çok daha büyük hayranlık uyandıran sözleriyle peygamber sevgisini içimizde yaşatan isimler…

Modern Alman Devleti’nin kurucularından Prens Bismarck, Sevgililer Sevgilisinin (s.a.v) ruhaniyetine hitaben şöyle diyor: “Seninle aynı çağda yaşayamadığım için çok üzgünüm Ya Muhammed! İnsanlığa öğrettiğin bu Kur’an senin değildir. O ilahidir. Bunun için insanlık senin gibi seçkin bir şahsiyeti bir defa görmüş, bundan sonra asla göremeyecektir. Ben sevgi dolu huzurunda derin bir hürmet ile eğilirim.”

Bir Hristiyan Protestan Alman’ın Efendimiz’e (s.a.v.) duyduğu hayranlığa bir de Hristiyan Katolik Amerikalı Michael H. HART’a bakalım.

Fransız bilim adamı Voltaire’den bu yana ilim dünyasında cevap aranan şöyle bir soru vardı: “Bu güne kadar dünya insanlığına en çok faydası dokunan lider/kişi kimdir?” İşte bu soruyu ciddiyetle araştıranlardan biri de Michael H. HART’tır.

Her toplumun hayranlık uyandıran liderlerini, ilim adamlarını, komutanlarını büyük bir titizlikle derleyerek, insanlığa sundukları yararlı davranışları da göz önüne alarak en önemli kişiyi seçmişti.

Yıllar süren çalışmalarını titizlikle defalarca gözden geçirerek 100 büyük şahsiyeti kaleme alan bir kitap yazmıştı. Adı: Dünyaya Yön Veren En Etken 100

Sevgili Hasbahçe okurları, arama motorlarından farklı adreslerde araştırma yaparak bu kitapta sevgili peygamberimizin adının, neden birinci sıraya oturtulduğunu yakinen öğrenebilirsiniz!

Onlar bilmiyorlar mı ki; geçen 24 saatin her bir saniyesinde, dünyanın herhangi bir yerinde, Allah’ın adı ile beraber anılan bir fani olmamıştır. Ayasofya’da Ezan bitmeden Selimiye’de. Selimiye’de bitmeden Bulgaristan’da… Dünya’da Allah’ın adı ile beraber sevgili peygamberimizin adının anılmadığı hiçbir yer, hiçbir an ve hiçbir vakit yoktur.

Dostlarımızdan haftalık yazılarımızın çok uzun olduğu hakkında şikâyetler ve sistemler alıyoruz.

Öyleyse bu yazımızı sevgili Peygamberimiz ile ilgili bir ödev hazırlayan öğrencimizin gül resmi yanına yazdığı şu cümleyle kapatalım “BİZ SENİ GÖRMEDEN SEVDİĶ YA RASULALLAH”

Hayırlı cumalar dostlar!
Selam ve dua ile.

Yaşar YAVUZ

542 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.