logo

EĞİTİM BİR SEN, BİR DURUŞUN ADRESİDİR

EĞİTİM BİR SEN, BİR DURUŞUN ADRESİDİR

Eğitim Bir Sen, Mevlânâ’nın pergel metaforunda geçtiği üzere,  bir ayağı değerlerinde sabit, hak ve özgürlük bağlamında, Mehmet Akif İnan’ın “İsterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona da Hakk-ı hayat tanınmasının kavgacısıyım” düsturu ile tüm kesimlere hizmet etmeyi vazife bilen anlayışı temsil eder.  Eğitim Bir Sen, 30 yıllık hikâyesinde, örnek bir mücadele örneği ortaya koyan, dünden bugüne maddi ve manevi kazanımların altında imzası bulunan bir iradenin adıdır.

Eğitim Bir Sen, hak, özlük ve özgürlük mücadelesinde, bu duruşu ve misyonu ile yetkiye ulaşan, dört yüz küsûr bin insanın gönlünde taht kuran bir sendikadır. Medeniyet sendikacılığı ile diğerlerinden farklı bir mücadele ve tavır ortaya koyan Eğitim Bir Sen, Akif İnan’ın mirası, Merhûm Erbakan Hoca’nın kayıtlara geçen “Hayra motor, şerre fren” duruşuyla, hizmet sendikacılığı ilkesinden ödün vermeden iyilikleri artırmak, kötülükleri azaltmak kaygısıyla hareket etmektedir.

Genelde kamu çalışanlarının, özelde eğitim çalışanlarının maddi ve manevi kazanımları (Cuma namazı izni, hac izni gibi) için mücadele eden Eğitim Bir Sen, bu mücadelenin dünden kalan yaşanmışlıklar ile günün imkân ve ortamını okuyacak tecrübeye sahiptir.

Eski Türkiye’nin makyajlı yeni sürümü lehine, seçim tutum belgesi yayınlayanların da, “Müzebzebîne beyne zâlik..” ayetinde geçtiği üzere, ne tarafta olduğu belli olmayan sendikaların da neyi murad ettiğini iyi biliyoruz. 17-25 Aralık süreci, gezi olayları ve 15 Temmuz darbe girişiminde durdukları yeri müşahede ettiğimiz bu yapıların nasıl bir Türkiye için yanıp tutuştuklarını görecek basirete de ferasete de sahibiz çok şükür.

14 Mayıs arefesinde elbette bir tutum belgesi yayınlayacak değiliz. Doğrusu buna da ihtiyacımız yok. Göreve gelir gelmez “…. muhalefeti desteklemeliyiz” diyen Biden ‘dan medet umanların, FETÖ’den akıl alanların, PKK ile yan yana olanların-köprüyü geçene kadar-demokrat görünme çabalarına, insan hakları ve özgürlük soslu laflarına itibar edecek değiliz. Secde ile arası öteden beri açık olanların-sehven(!)-ayaklarının altına aldıkları seccadeye bakarak karar vermemize gerek yok. Cemaziyel evvellerini bildiklerimizin, süslü cümlelerine de karnımız tok.

Eksiğini bildiğimiz, doğrusuna şahit olduğumuz, yaşanan onca ekonomik zorluğun arka planında, tam bağımsızlık kavgası olduğuna inandığımız bir iradenin üyemizin ve ülkemizin faydasına olduğunu görüyoruz. Unutmayalım ki, arkasını, sınırın ötesinde ülkemizi bölmeye ant içmiş örgütlere ve dünyayı dizayn etmeye çalışan egemenlere yaslayan bir anlayışa karşı, sırtını milletine yaslamış, Allah’tan başka hiçbir otoriteye eyvallah etmeyecek bir iradeye olan ihtiyaç tarihi bir öneme sahiptir.

İdris ŞEKERCİ
Eğitim Bir Sen İst. 6 Nolu Şube Başkanı

135 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.