logo

Eğitimder Suriyeli kardeşlerimize yardımelini uzattı

Eğitimder Suriyeli kardeşlerimize yardımelini uzattı

Eğitimder Suriyeli kardeşlerimize yardımelini uzattı

egitimder yardım

Baas zulmünün 3 seneye yakındır devam ettiği Suriye’de en çok mağdur olan kesim olan Suriye halkı için komşu müslümanlar tarafından yardım kampanyaları düzenleniyor.

1

Suriye için kışlık kıyafet, battaniye ve ayakkabıların toplanmaya başladığı bu kampanyalara Türkiye’de yaşayan müslümanlar da duyarsız kalmıyor.

egitimder yardımları

İstanbul Kağıthane’de İslami prensipler doğrultusunda çalışmalar yürüten Eğitimder’in düzenlediği kampanyanın sonucunda toplanan yardımlar geçtiğimiz günlerde kamyonlarla yola çıkmıştı. Temiz ve düzgün kullanılmış elbise ve battaniyeleri ayaklarında çorabı, üzerinde hırkası olmayan kardeşlerine gönderebilmek üzere toplamaya başlayan bölge müslümanları, hanım ve erkek gönüldaşlarının özverili çalışmaları ile kısa sürede sonuç alarak çuvallar dolusu malzemeye ulaşabilme imkanına sahip oldular.

İstanbul’dan AKMER ve Balıkesir Edremit’ten Kardeşlereli derneğiyle birlikte gerçekleştirilen yardım kampanyası sonucunda toplanan kıyafet, ayakkabı ve battaniye yardımları Suriye’nin içerisinde ve Türkiye tarafındaki kamplarda zor koşullarda yaşayan Suriyeli kardeşlerimize ulaştı.

egitimder logo
Yardım kampanyalarının ülkenin her yerinde devam ettiği, temiz ve düzgün sıfır veya kullanılmış kıyafetlerin en yakında bulunan çalışmalar içerisine gönderilebileceği hatırlatılıyor. “Suriye” ve “Türkiye’nin Suriye Sınırı”na ulaştırılmak için toplanması istenen yardımlar Battaniye (Ağırlıklı Olarak) ve  Kışlık Kıyafetler (Kaban,mont,kazak vs..) olarak ifade ediliyor

Eğitim-Der’de Kuran Sohbetleri Başladı

ahmed kalkan

Eğitim-Der’in yeni dönem eğitim çalışmaları hızla devam ediyor. 15 günde bir Pazartesi günleri Saat:20.30’da gerçekleşen Kur’an-i Kavramlar Dersleri Ahmed Kalkan Hocanın iştirakleriyle devam ediyor. Dernek hakkında bilgi aldığımız Eğitim-Der Başkanı Ayşe Göksoy programa katılma imkanına sahip herkes ailece derslerimize gelebilir, ayrıca derneğimizde siyer dersleri, tefsir dersleri, kitap değerlendirmeleri, sorumluluk dersleri ve gençlere Kur’an dersleri verilmektedir dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1551 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.