logo

Eğitime Destek Bizden Başarı Sizden

Eğitime Destek Bizden Başarı Sizden

Kağıthane Belediyesi, 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte eğitime destek vermek için Kağıthane Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda düzenlenen törende 8 bin öğrenciye çanta ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

egitime-destek-basariya-tesvik

Törene Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Eşi Fatma Kılıç, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş katıldı.

egitim-seti-ve-canta-dagitim-toreni

Törende, her yaş grubundan çocuklara ihtiyaçlarına uygun olarak ayrı ayrı malzemeler dağıtıldı. Çocuklara verilen çantaların içinde kalemden deftere, cetvelden silgiye birçok temel okul malzemesi bulunuyor. Hediyelerin Kırtasiye yardımının bir kısmı Kültür Merkezi’ndeki Nikah Salonu’na gelen öğrencilere dağıtılırken, kalan kısmının dağıtımına ise okullarda devam edildi. Ayrıca ilçede eğitim gören Suriyeli çocukları da unutmayan Kağıthane Belediyesi,  bin 200 Suriyeli çocuğa da aynı hediye dağıtımını gerçekleştirdi.

fazli-kilic-egitim-seti-ve-canta-dagitim-toreni

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, törende yaptığı konuşmada emeği geçen herkese tek tek teşekkür ederek; “Bütün yavrularımızı gözlerinden öpüyorum. Eğitim bizim için en önemli olguların başında geliyor. Eskiden bizlerin dönemlerinde şartlar inanılmaz derecede zordu. Şimdi büyüyen ve gelişen Türkiye ile birlikte eğitim standartlarımız da çok daha üst seviyelere çıktı. Önceki dönemlerde üniversite sınavlarına giren öğrencilerin %80’i açıkta kalıyordu, ancak şimdi sınava giren öğrencilerin tamamı üniversitelere yerleşiyor, hatta birçok bölümde boş kontenjan dahi kalıyor. Bu yüzden milletimiz, devletimiz ve hükümetimiz var olduğu sürece sizlerinde yolu açık” dedi.

Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç ise; ”Yaz tatiliniz sona erdi, maalesef sizler bu yaz tatilinde vahim bir olaya hayatınızda ilk defa tanıklık ettiniz. Allah bir daha sizlere böyle şeyler yaşatmasın. Hepinize güvenimiz sonsuz, hepinizin vatan, bayrak ve millet sevgisiyle bu devlete hizmet edeceğinizden kuşkumuz yok” dedi.

Etiketler: » » » » » »
1263 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.