logo

Engel Sizsiniz!

Engel Sizsiniz!

Engel Sizsiniz!

EngellilerHaftasi

İnsanın kalbi engelli olmasın. Zira bizi insan yapan kolumuz bacağımız değil kalbimizdir.

Dünyamızda bulunan 500 Milyon engellinin 10 Milyonu Ülkemizde yaşıyor. Bu da yabana atılır bir rakam değil. Birleşmiş Milletlerin, “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul ettiği 03 Aralık, çeşitli etkinliklerle birçok ülkede kutlanmakta. Yurdumuzda da bu vesileyle birçok programlar düzenlenmekte. Türkiye’de her yıl 10-16 Mayıs “Engelliler Haftası” olarak bilinir ve anılır. Günümüzde artık engelliler için birçok atılım ve yenilikler yapılmaya devam ediyor. Ama üzülerek belirtelim ki en büyük sorun erişebilirlik ve ulaşabilirliktir.

mesut incesu

Engelliler haftası münasebetiyle görüş aldığımız Ak Parti Kağıthane Engelliler Komisyonu Başkanı Mesut İncesu, Mimarlarımızın, Mühendislerimizin, Müteahhitlerimiz yaptığı, inşa ettiği binaların hemen hemen % 80’i hala engelliler için uygun değil. Sizlerden ricam bir dakikanızı bizlerin yerine koyup engellerimizi görmeniz. Ülkede o kadar sorun varken, şimdi sırası mı demeden, her gün bir taşın altına elimizi koyarak, bu sorunları hep birlikte çözüme ulaştırabiliriz dedi.

Burada belediyelere çok iş düşüyor diyen İncesu, gelin hep birlikte engelleri ortadan kaldıralım. Bizlere, bu sorunları yaşayan engellilere iş dünyasında fırsat verin. Başarıya ulaşıp birlikte güzel yarınları, Allah fırsat verdikçe yaşayalım dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak, Türkiye’nin özel vatandaşları olan engelli vatandaşlarımızın ve yakınlarının Engelliler Haftasını kutlar, geleceğin bugünden daha iyi ve engelsiz olmasını temenni ederiz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1809 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.