logo

Engelleri Sporla Aşıyorlar

Engelleri Sporla Aşıyorlar

Engelleri Sporla Aşıyorlar

Engelleri Sporla Aşıyorlar Yahya Kemel Spor Kompleksi

Kağıthane’de engellilere yönelik yüzme ve su terapisi kursiyerlere psikolojik olarak yaşama sevinci aşılarken, yüzerken kendilerini daha özgür hisseden engelliler, bu vesileyle fiziki rehabilitasyonla da kaslarının çalışmasının sağlanması nedeniyle alternatif tedavi olanağını buluyor.

Engelleri Sporla Aşıyorlar

Kağıthane Belediyesi yüzme havuzu ve spor salonunda, engelli vatandaşlara su terapisi, futbol ve basketbol gibi alanlarda özel hizmet veriyor. Geçirdiği beyin kanaması ardından kısmı felç olan Şener Kesen (43), Yahya Kemal Spor Kompleksi Kapalı Yüzme Havuzu’nda uzman personel eşliğinde gördüğü “su terapisi” ardından hayata tekrar tutundu.

Şener Kesen Yahya Kemal Spor Kompleksi Yüzme Havuzu

35 yıldır Kağıthane’de oturduğunu belirten Şener Kesen “Uzun süre evden dışarı çıkmıyordum, adeta hayata küsmüştüm. İnternette Yahya Kemal Spor Kompleksi Kapalı Yüzme Havuzunu gördüm ve gelip kaydımı yaptırdım. Spor İşleri Müdürü Mehmet Yüksel Kızıloğlu ile görüştüm ve bana çok yardımcı oldu. Haftanın 3 günü buraya gelerek ailemle buluşuyormuşum gibi hissediyorum kendimi, sağlık konusunda olumlu gelişmeler oldu, artık daha rahat konuşabiliyorum ve bacak kaslarım su terapisi sayesinde güçlendi” dedi.

Mehmet Yüksel Kızıloğlu-Ayetullah Coşkun

Kağıthane Belediyesi Spor işleri Müdürü Mehmet Yüksel Kızıloğlu, “Tesislerimizde Haftada 6 gün 50 özel insana hizmet veriyoruz. Yüzme dışında futbol ve basketbol gibi spor alanlarında da hizmetlerimiz devam ediyor. Ayrıca “Pedallar Engel Tanımaz” adlı projemizde 100 kişiye bisiklet eğitimi verdik bu yılda aynı programı hayata geçireceğiz. Özel insanlara bu hizmeti vermemize neden olan Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç’a çok teşekkür ederiz“ dedi. 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3026 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.