logo

Engelli Genç Hem Öğrendi Hem Eğlendi

Engelli Genç Hem Öğrendi Hem Eğlendi

Engelli Genç Hem Öğrendi Hem Eğlendi

Kağıthane El Yapımı Kağıt Atölyesi, Kağıthane İsmail Erez İlkokulu Öğrencisi Ömer Halis Çelik’i misafir etti. Engelli kardeşimize kumaştan kâğıt nasıl yapılır uygulamalı olarak anlatıldı.

 

Kağıthane, geçmişiyle buluşmaya devam ediyor

Tarihi konuma uygun olarak açılan El Yapımı Kâğıt Atölyesi sembolik de olsa, atık kumaşlardan yapılan kâğıtlarla Kağıthane isminin nereden geldiğini hatırlatıyor.

 

Kağıthane Belediyesi, Sadabad Camiinin hemen başında Kâğıthane Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren “El Yapımı Kâğıt Atölyesi” ile geri dönüşümün ne kadar önemli bir konu olduğunu anlatıyor. Geleceği kurtarmak için kâğıdın hammadde malzemesi olan ağaçların bu şekilde korunabileceği, atık kâğıtların nasıl değerlendirilebileceğine dair fikirler açısından atölye çalışmaları ve burada yapılan eğitimlerle, gelen ziyaretçilere aktarılıyor.

 

Kâğıthane’de, atıklardan kâğıt üretiliyor

Kağıthane İsmail Erez İlkokulu Öğrencisi Ömer Halis Çelik’e “Kağıthane El Yapımı Kağıt Atölyesi”ni nasıl duyduğunu, nasıl bulduğunu ve bir gününün nasıl geçtiğini sorduk…

 

Ömer Halis Çelik, “Ben Türkçe dersinde gazete konusunu işlerken kâğıdın nasıl yapıldığını merak ettim. Öğretmenimde kâğıt atölyesine gidebileceğimi söyledi. Biz de öğretmenimin önerisi ile El Yapımı Kağıt Atölyesine gittik.

 

Oradaki görevli abi bizi karşıladı. Bana götürdüğüm kumaşla makas verdi ve onu küçük parçalar şeklinde kesmemi söyledi. Ben onları küçük parçalar şeklinde kestim, sonra makinenin başına gittik ve tek tek aşamaları yaparak atık kumaştan kâğıdın nasıl yapıldığını öğrendim. Yaptığım kâğıda da resmimi basıp bana hediye ettiler.

 

Çok güzel ve keyifli bir gündü. Herkesin oraya gidip atık kumaştan kâğıdın nasıl yapıldığını görmesini isterim” dedi.

Sizde Ömer Halis Çelik gibi “El Yapımı Kâğıt Atölyesi”ni istediğiniz zaman ziyaret edebilir ve bir kumaşın nasıl kâğıda dönüştüğüne şahit olabilirsiniz.

1744 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.