logo

Ensar Vakfı Kağıthane, Ensar Edasıyla Çalışıyor

Ensar Vakfı Kağıthane, Ensar Edasıyla Çalışıyor

Ensar Vakfı Kağıthane, Ensar Edasıyla Çalışıyor

Kağıthane’nin en önemli STK’larından biri olan Ensar Vakfı Kağıthane Şubesi Kağıthane’deki imam hatip okullarının manevi hamisi olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Özellikle 5’i lise 7’si ortaokul olmak üzere toplamda 12 tane imam-hatip öğrencilerine burs vermek, onların her alanda iyi bir eğitim alması için çaba sarf etmek düsturunu kendini ilke edinen Kağıthane Ensar, birçok imam hatipli öğrenciye burs vererek bu sorumluluğu yerine getirmeye devam ederken bir yandan da değerler eğitimi almaları için programlar düzenliyor.

Güçlü yönetim kadrosu ile sene boyunca devam eden burslar ve yardımlarla imam hatip okullarının öğrenci kalitesini arttırmaya yardımcı olmaya da devam eden Ensar Vakfı, Kağıthane Halk Eğitim Merkezi ile birlikte organize ettikleri kurslarla da halkımıza da hizmet etmeye başladı.

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Ensar Vakfı Kağıthane Şubesi Başkanı Aziz Gündoğdu, “Bizim bir derdimiz var. Bu ülkede imam hatip neslini ve her anlamda Müslüman kimliğini hak ettiği yere ulaştırmaktır. Be sebeple okullarımızda, gençlik merkezlerinde, ilçe merkezimizde çeşitli etkinlikler ve kurslar düzenliyoruz. Kağıthane Halk Eğitim Merkezi ile yaptığımız işbirliği ile ilçe merkezimizde; Kur’an-ı Kerim, Arapça, Osmanlıca, Moda Tasarım, Pastacılık, Hüsn-i Hat, Ebru ve İngilizce kurları halkımıza ücretsiz olarak verilmektedir. Şubat ayında okullarımızda Ensar Buluşmaları adı altında Bir Konu Bir Konuk söyleşileri ve Namazla Diriliş söyleşileri gerçekleştirdik ve bundan sonra da gerçekleştirmeye de devam edeceğiz inşallah. Her Cuma hanımlar komisyonumuzca, hanımlara cuma sohbeti gerçekleştiriyoruz. Şehit Mustafa Sevim AİHL ve Kağıthane İmam Hatip Ortaokulunun ardından Profilo Barış İmam Hatip Ortaokuluna da ikinci yarıyıl itibari ile yemek hizmeti vermeye başladık. Toplam 3 okulumuzda 1000 öğrenci yemek yemektedir. Ayrıca okullarımızı ziyaret ederek öğrencilerimizin burslarının dağıtımını da yaptık. Hasbahçe Anadolu İmam Hatip Lisesine yapılan kız ve erkek olmak üzere 2 ayrı mescit inşaatına da katkıda bulunuyoruz. Kağıthane Ensar, Ensar Olmaya Devam Ediyor” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1434 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.