logo

Ensar’dan Yine Bir Medeniyet Yürüyüşü Projesi

Ensar’dan Yine Bir Medeniyet Yürüyüşü Projesi

Ensar’dan Yine Bir Medeniyet Yürüyüşü Projesi

Ensar Vakfı Kağıthane Şubesi ve Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İmam Hatip Okullarında bu sene ikincisi yapılacak olan “Yine Bir Medeniyet Yürüyüşü Projesi” ni hayata geçirdi.

Yine Bir Medeniyet Yürüyüşü Projesi ile Kağıthane’de 6 İmam Hatip Ortaokulu ve 5 Anadolu İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrencilerin ve Eyüp Göktürk İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan öğrencilerin; İslam’ın ışığı altında, çağı doğru yorumlayabilen ve onu ilahi mesajlarla şekillendirebilen nesiller olarak yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Türkiye Geneli “Yılın Eğitim Faaliyeti” ödülünü alan Ensar Vakfi Kagithane Subesi, Yine Bir Medeniyet Yürüyüşü Projesi 9 ana daldan oluşmaktadır. Yine Bir Medeniyet Yürüyüşü Projesi’nde Namazla Diriliş Seminerlerini Hülya Şekerci, Abdulhamit Kahraman ve Najla Tammy Kepler vermektedir.

Ensar Vakfı Kağıthane Şubesi, Namazla Diriliş Seminerlerinde bu ay Kağıthane İmam Hatip Okulları’nda “Teksas’tan Hakikate Yolculuk” isimli kitabın yazarı Amerikalı Yazar Najla Tammy Kepler’in sunumu ile seminerler düzenledi, öğrencileri “Namazla Dirilişe” davet etti.

İmam-Hatipli öğrencilerle bir araya gelen Yazar Kepler, Müslümanlığa uzanan hayatını verdiği örneklerle anlattı. Konferansların sonunda Amerikalı Yazar Najla Tammy Kepler’in “Teksas’tan Hakikate Yolculuk” isimli kitabı Ensar Vakfı Kağıthane Şubesi tarafından konferansa katılan öğrencilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Kağıthane’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yazar Kepler, konferansa katılanların sorularını cevaplayarak, kitabını imzaladı.

Najla Tammy Kepler Kimdir?

ABD’nin Teksas eyaletinde 1971’de Hristiyan bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Kepler, Hristiyanlığın ana mezheplerinden olmayan ailesi tarafından Kiliseye bağlı dindar bir birey olarak yetiştirildi. Çocukluğunda itibaren fıtratının sesini dinleyerek sürekli sorgulama içerisinde olan Kepler 19 yaşında Müslüman olmaya karar verdi ve kısa bir süre sonra evlendi.

1994 yılında üniversiteden mezun oldu. Üniversitede okurken bir kızı, Dallas’a taşındıktan kısa bir süre sonra, 1996’da bir oğlu oldu. Türkçe öğrenmeye çaba gösteren yazar 2005’te Türkiye’ye yerleşmeye karar verdi. Kepler, The Natural Path ismiyle bir radyo programı yaptı. Teksas’ta yayımlanan “Living İslam 3: Life Story Of Prophet Muhammed” isimli ders kitabına yazar olarak katkıda bulundu. “Huzura Doğru Beş Büyük Adım” isimli kitabın bir kısmını yazdı. 2005’ten beridir İstanbul’da yaşayan yazar, Müslüman olduktan sonra büyük ilgi duyduğu Arapçayı öğrenmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3026 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.