logo

Erbakan Hoca Unutulmadı

Erbakan Hoca Unutulmadı

Erbakan Hoca Unutulmadı

Anadolu Gençlik Derneği Kağıthane Şubesi, Erbakan Hocamızın 6.Sene-i Devriyesi münasebetiyle 24 Şubat Cuma günü Saat:20.30’da Kağıthane Kültür Merkezi Nikah Salonu’nda anma programı düzenlendi. 

Yoğun bir katılımın olduğu programa Tarihçi Yazar Ekrem Şama, Saadet Partisi İlçe Başkanı Halid Özgür Atak, AGD Kağıthane İlçe Başkanı Cihan Koçyiğit, Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı M.Oğuz Toktekin, Kağıthane Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Çömlek, Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ayetullah Coşkun, Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Ali Osman Tunç, STK Başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını AGD Kağıthane Şubesi Başkanı Cihan Koçyiğit yaptı. Koçyiğit, “Davamızın lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Allah rahmet etsin mekânı cennet olsun. Toplu iğne yapmayı bile hayal edemezken motor yapan, ilk yerli otomobili yapan, emperyalizme, siyonizm’e kafa tutan bir liderdir Erbakan. Hayat iman ve cihad düsturunu kendine yol edinen bizlere örnek olan bir liderdir Erbakan. Bu milletin külünü üfledi, imanını ortaya çıkardı. Bazıları gibi sadece kitap yazmadı takvasıyla, ilmiyle ferasetiyle, dirayetiyle ümmetin uyanışına vesile oldu. “Bir milletin asıl gücü topu, tankı, tüfeği değil imanlı ve inançlı evlatlarıdır“ diyerek bu davanın maddi güçle değil Allah’ın yardımıyla yürüdüğünü öğretti, o hep haklı çıktı. Onun yolu kuran ve sünnet yoluydu. Biz sadece senin adını anmıyoruz senin yolundan gidiyoruz. Yaşanabilir Türkiye, yeniden büyük Türkiye, yeni bir dünyanın kurulması için bütün gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Saadet Partisi Kağıthane İlçe Başkanı Halid Özgür Atak, “Erbakan hoca yalnız bizim değerimiz değil bütün Türkiye’nin bütün İslam Coğrafyasının hatta insanlığın ortak değeri idi. Onun hedefinde 7 milyar insanın saadeti vardı. Hep onu söylerdi. Bütün dünyanın saadeti için derdi. Sabır küpü, cihad küpü idi. Yılmadı bütün ömrünü davasına adadı. Hocamıza çelmeler taktılar, ittiler, düşürdüler. Yılmadı kalktı tekrar yoluna devam etti. Parti üstüne partileri kapatıldı. Yılmadı beşinci partisini kurdu. Dünyayı karşısına alacak kadar aslan yürekli idi. Ama küçük bir kız çocuğunun kamyonet arkasından yalın ayak koşmasını anlatırken de gözlerinden yaş akıtacak kadar merhamet dolu idi. Hedefleri büyüktü. İslam Birliğinden bahsederdi. Kurdu da. Adil ekonomik düzenden bahsederdi. İlk adımını havuz projesini-denk bütçeyi kurarak olabileceğini ispatladı. İnancın, azmin zaferini Müslümanlara müjde, Siyonizm’e de korku olarak sundu. Hep malı ile canı ile mücadele eden bir Müslüman olarak anılmak isterim derdi öyle de oldu. Bugün milyonlar Mücahit Erbakan diye anıyor onu. Ne mutlu onun izinden gidenlere ne mutlu onun davasına sahip çıkanlara” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan ve Erbakan hocanın yakın arkadaşlarından Tarihçi Yazar Ekrem Şama Prof.Dr.Necmettin Erbakan ile yaşadıklarını, yaşantısını, siyasetini ve kişiliğini anlattı. Dünyadaki Müslümanlarının düştüğü durumlara değinen Şama, birlikten ve beraberlikten bahsetti. Erbakan hoca 50 yıldır şöyle yaparsanız böyle olur, şunu yapmazsanız böyle olur diye anlattı. Ferasetli bir lidermiş, ileri gören bir insanmış. Ama maalesef yapma dedikleri yapıldı. Yap dedikleri yapılmadı. İşte Müslümanların geldiği durum ortada. Hocamızı her zaman anlatmaya çalışacağız, anlamaya çalışacağız ve anacağız” dedi.

Program, slayt gösterimi ve Prof.Dr.Necmettin Erbakan hocamıza yapılan duaların ardından sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1905 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.