logo

Erbakan Hoca Vefatının 5.Yıldönümünde Anıldı

Erbakan Hoca Vefatının 5.Yıldönümünde Anıldı

Erbakan Hoca Vefatının 5.Yıldönümünde Anıldı

necmettin-erbakan-hasbahce

Sultan Selim Mahallesi Merkez Camii Mevlid Erbakan Vakfı Kağıthane Şubesi

Erbakan Vakfı Kağıthane Şubesi, Erbakan Hocamızın 5.Sene-i Devriyesi münasebetiyle 21 Şubat Pazar günü Sultan Selim Mahallesi Merkez Camiinde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid programı düzenlendi. 

Erbakan Vakfı İstanbul Kongre Merkezi Erbakan Hocayı Anma ve Anlama

Erbakan Vakfı İstanbul Şubesi de 27 Şubat 2016 Cumartesi günü Saat:19.30’da İstanbul Kongre Merkezi’nde, “T.C.54.Hükümeti Başbakanı, Siyaset, Devlet ve İlim Adamı Prof.Dr.Necmettin Erbakan’ı” vefatının 5.Yıldönümü münasebetiyle “Anma ve Anlama” programı düzenledi. 

Yoğun bir katılımın olduğu programa çok sayıda üst düzey misafir konuk oldu. Hamas Siyasi Bürodan Musa Ebu Merzuk, İstanbul Müftüsü Dr. Rahmi Yaran, KKTC Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Zorlu Töre, Vakfın duayen isimleri Ahmet Tekdal, Eski Bakan Sacit Günbey, İsmail Müftüoğlu, Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nurettin Yıldız, Erbakan Hocanın kardeşi Kemalettin Erbakan, Hüdapar İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, STK temsilcileri, bürokratlar, siyasi parti yöneticileri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu

Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu’nun Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Erbakan Vakfı İstanbul Şubesi Başkanı Hüseyin Terzi

Programın açılış konuşmasını Erbakan Vakfı İstanbul Şubesi Başkanı Hüseyin Terzi yaptı. Terzi yaptığı konuşmada Erbakan hocamızla beraber çalışmanın, onu yanında yer almanın onuru yaşayanlar olarak, onun davasına sahip çıkma görevinin de bizlerde olduğunu bilerek Milli Görüş mücadelesini sürdürdüklerini dile getirdi.

Sosyal Doku Vakfı hocalarından Nurettin Yıldız

Erbakan İslam dünyasının lideriydi

Erbakan hocanın Konya milletvekili olarak değil bütün ümmetin vekili olarak hatırlandığını söyleyen Sosyal Doku Vakfı hocalarından Nurettin Yıldız “Erbakan hoca yaşadığı dönemin İslam halifesi adayıydı. Biz onu eski başbakan olarak değil İslam dünyasının lideri olarak hatırlıyoruz” dedi.

İstanbul Müftüsü Dr. Rahmi Yaran

Cesur ve ilim sahibi bir Müslüman

İstanbul İl Müftüsü Prof.Dr. Rahmi Yaran, “Erbakan hoca cesur ve ilim sahibi bir Müslüman olarak yaşayıp öylece de aramızdan ayrıldı” dedi.

KKTC Milletvekili Zorlu Töre

Erbakan bir Fatih’ti

KKTC Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Zorlu Töre, “Erbakan hoca yıllar sonra Türk ordusunda fetih yaptıran komutandır. Kıbrıs Fatih’i Erbakan hocamızı biz Kıbrıslılar olarak rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” dedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi Siyasi sorumlusu Ebu Merzuk

Siyaset ve cihat şuuruyla bizlere örnek oldu

Programda konuşan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi sorumlusu Ebu Merzuk ise “Erbakan hoca siyaset ve cihat şuuruyla bizlere örnek oldu. Biz siyasetin nasıl yapılacağını ve Siyonizm’e karşı nasıl başarılı olacağımızı Erbakan hocadan öğrendik” dedi. Ebu Merzuk “Filistin’de zor şartlar altında direnmeye devam ediyoruz. Suriye’deki karışıklık dolayısıyla başta Türkiye olmak üzere Ortadoğu Coğrafyasında terör olayları ve kaos hat safhada bulunuyor. Türkiye’de son dönemdeki terör olaylarının altında uluslararası terör destekleyicisi İsrail’in olduğunu söylemek zor olmaz. Kaldı ki Türkiye’nin terör olaylarıyla sarsıldığı ve bölgenin kan gölüne dönmesinden sonra İsrail, Hamas’a iftiralar yönelterek yeni bir savaş hazırlığına girdi. Ancak son savaşı hatırlamış olacaklar ki vazgeçtiler” şeklinde konuştu.

Erbakan Hoca Vefatının 5.Yıldönümünde Anıldı

Hocamız öldü film bitti sanmayın,film daha yeni başlıyor

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan yaptığı konuşmasında ”Hocamız öldü film bitti sanmayın, film daha yeni başlıyor. Zalimlere, dünya siyonizmine bu programlarla sesleniyoruz. Diyoruz ki; ey zalimler, ey dünya Siyonizm’i! Erbakan hocayı gömmek yetmez, üzerine beton dökmek yetmez. Üzerine kurşun dahi dökseniz, Milli Görüşü ve Erbakan hocayı Allah’ın izniyle bitiremeyeceksiniz. Erbakan hoca öldü ve üzerine de beton döktük diyenler bilsinler ki Erbakan hocanın fikirleri ilk günkü gibi dip diri ve heyecanıyla yaşamaya devam ediyor” dedi.

Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan

Düzenlenen anma programlarıyla çok önemli mesajlar verildiğini belirten Dr. Fatih Erbakan “Bu yaptığımız anma programlarıyla sadece hayır dua etmekle kalmıyoruz. Sadece Cenab-ı Allah’tan Erbakan hocamıza rahmet dilemekle kalmıyoruz. Sadece anılarımız tazeleyip duygulanmakla, nostalji yapmakla kalmıyoruz. Elbette ki bunlarda yapılıyor. Hayırla yad edip dualar gönderiliyor. Fakat bu programlarla Türkiye’nin dört bir yanında, hatta Avrupa’nın dört bir yanında yaptığımız bu anma programlarıyla Erbakan Vakfı olarak, milli görüşçüler olarak çok önemli bir mesajı dünyaya veriyoruz. Erbakan Hocanın talebeleri olarak onun mücadelesini sürdürmeye devam ediyoruz. Dünya siyonizminin planlarını yok edinceye kadar da mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Abdullah Süratli Hoca

Necmettin Erbakan için yazılan “Herkesin Yüreğindesin” şiiri okunduktan sonra program Abdullah Süratli hocanın yaptığı dua ile son buldu.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2793 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.