logo

Ersin Tatar, KKTC’nin Yeni Cumhurbaşkanı Oldu

Ersin Tatar, KKTC’nin Yeni Cumhurbaşkanı Oldu

Ersin Tatar, KKTC’nin Yeni Cumhurbaşkanı Oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Pazar günü yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur sonuçlarına göre seçimi Ulusal Birlik Partisi adayı Ersin Tatar kazandı.

Kuzey Kıbrıs Yüksek Seçim Kurulu yerel saatle 19.40 itibarıyla adadaki 738 sandıktan tümünün açıldığını duyurdu. Kesinleşmemiş sonuçlara göre Tatar 67 bin 385, rakibi Mustafa Akıncı ise 62 bin 858 oy aldı. Tatar’ın oy oranı yüzde 51, 74, Akıncı’nın oy oranı ise yüzde 48,26 oldu.

Kuzey Kıbrıs’ın beşinci cumhurbaşkanı olan Ersin Tatar, seçim zaferinin ardından yaptığı açıklamada “Kıbrıs Rum halkına barış elini, dostluk elini bu geceden uzatıyorum” dedi.

Tatar, önemli olanın ülkesini birlik ve beraberlik içinde daha iyi günlere taşıyabilmek olduğunu söyledi ve ekledi: “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yardımcısı Fuat Oktay’a da çok teşekkür ederim. Biz vefalı insanlar olarak, halkımız yaşam mücadelesi verirken her zaman bizim yanımızda olan Türkiye ile birlikte olmaktan övünç ve kıvanç duymaktayız. Seçim malzemesi yapmak için Anavatan Türkiye’ye laf uzatanları reddediyoruz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tebrik Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı seçilen Tatar’la telefon görüşmesi yaparak Tatar’ı tebrik etti.

Erdoğan, yayımladığı tebrik mesajında da “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Ersin Tatar’ı şahsım ve Türk Milleti adına tebrik ediyorum. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının hak ve hukukunun korunması için gereken her türlü çabayı göstermeyi sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Twitter’dan yazdığı tebrik mesajında “KKTC’nin Doğu Akdeniz’deki meşru hak ve çıkarlarını hep birlikte koruyacağız.” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

455 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.