logo

Kağıthane Erzurumlular Derneğinden 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı

Kağıthane Erzurumlular Derneğinden 18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama Mesajı

İstanbul Kağıthane Erzurumlular Derneği Başkanı Mehmet Yüksel Kızıloğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Hasbahçe Gazetesi aracılığı ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Kızıloğlu, “18 Mart 1915, Çanakkale Zaferi, milletimizin kardeşliğini, birliğini, dirliğini, izzetini ve şerefini korumaya yönelik şuurlu bir mücadelenin adıdır. Çanakkale, bir ölüm kalım savaşıdır. Bütün bir milletin mutlaka zafere odaklanmış bir şeklidir. Çanakkale; İngilizlerin, Fransızların, Rusların, Yunanlıların kabarmış iştahlarının kursaklarında kaldığı yerdir. Çanakkale Zaferi, Osmanlı’nın İslam Dünyası karşısında itibarını yenilemiş ve güvenini arttırmıştır. Çanakkale Savaşında saldıran topa, tüfeğe, çeliğe, ateşe karşı etin kemiğin kendisini savunmasıdır. Onlar; İ’lay-ı Kelimetullah için, Din-i Mübin-i İslam için canlarını feda ettiler. Tevhidi savundular. İslam’ın izzet ve şerefini korudular. Müslümanların onurunu müdafaa ettiler. Mabetlerimize namahrem eli değdirmediler. Ezanlarımızın susturulmasına müsaade etmediler. Bu zaferin tek bir izahı vardır: O da Mehmetçiğin teslim ve tevekkülüdür. İnsanın gönüllü olarak canını feda etmesi ancak canından daha değerli bir amaç uğruna olur. O da vatandır, din ve namustur” dedi.

Kızılooğlu, “Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutluyor, bu güzel Türkiyemizi bizleri emanet eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

810 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.