logo

Erzurumspor Yeniden Süper Lig’de! Dadaşlar Süper Lig’e Geri Döndü!

Erzurumspor Yeniden Süper Lig’de! Dadaşlar Süper Lig’e Geri Döndü!

Erzurumspor Yeniden Süper Lig’de! Dadaşlar Süper Lig’e Geri Döndü!

TFF 1. Lig’de oynanan 34. hafta maçlarının ardından Süper Lig’e yükselen ikinci takım  belli oldu. Şampiyon Hatayspor’un ardından ligi ikinci bitiren BB Erzurumspor, Süper Lig’in yeni ekibi olurken, üçüncü takım ise play-off mücadelelerinin ardından netlik kazanacak.

Süper Lige Yükselen İlk Takım Hatayspor

TFF 1. Lig’de geçen hafta Süper Lig’e yükselmeyi garantileyen Hatayspor’un ardından gözler ikincilik koltuğuna çevrilmişti. Üç takım arasında gerçekleşen yarışın galibi Büyükşehir Belediye Erzurumspor oldu ve ‘Dadaşlar’ Süper Lig’e yükselen ikinci takım olmayı başardı.

Şampiyon Erzurumspor

Ligin son haftasında sahasında Ümraniyespor’u ağırlayan Erzurumspor, 4-1’lik galibiyetle 1 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig’e yükseldi. Erzurumspor’a galibiyeti getiren golleri Emrah Başsan (2), Jugurtha Hamroun ve Ibrahim Sissoko kaydederken, konuk ekip Ümraniyespor’un tek golü Muhammed Gönülaçar’dan geldi.

Süper Lig’e gelecek takımı Play-off maçları belirleyecek

İkincilik yarışındaki bir diğer takım Adana Demirspor ise sahasında İstanbulspor’u 3-0 yense de, Erzurumspor’un galip gelmesi nedeniyle ligi üçüncü sırada tamamladı ve play-off’a kaldı. Bir diğer ekip Akhisarspor da evinde konuk ettiği Keçiörengücü’ne 4-3 mağlup oldu ve sezonu dördüncü sırada tamamlayarak play-off’a kalan bir diğer takım oldu.

Bu sonuçların ardından Süper Lig’e yükselecek üçüncü takımı belirleyecek olan play-off turunun eşleşmeleri şöyle oldu:

Adana Demirspor-Bursaspor

Akhisarspor-Karagümrükspor

TFF 1. Lig Play-off ilk maçları 22 Temmuz Çarşamba saat 21.00’de, ikinci maçları ise 26 Temmuz Pazar saat 21.00’de oynanacak.

Hasbahçe Gazetesi olarak Süper Lig’e yükselen Hatayspor’a ve Erzurumspor’a başarılar dileriz. Süper Lig’e yükselecek üçüncü takımı belirleyecek olan play-off turunun eşleşmelerinde Adana Demirspor’a, Bursaspor’a, Akhisarspor’a ve Karagümrükspor’a başarılar dileriz.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
1882 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.