logo

Esir Ruhlar

Esir Ruhlar

Esir Ruhlar

Esir Ruhlar

Kıymık kıymık çizdiğinde vicdan aynanı yaptıkların, kapısına dayandın demektir özgürlüğün. Esaretin ötesine uzanmanın yolu yani özgürlüğe varmanın yolu, çizik aynalarda gerçek yüzleri görmeyle başlar.

Sonrası alabildiğince cesaret ve sınırsız özgüvendir. Sonsuz bir rahmetin içinde bulur insan kendini. Vicdanın aynasına gözlerini kapatmamış, oradaki çirkin yüzlere tükürmüş ve böylece her türlü aşağılık duygudan sıyrılmıştır. O bilir ki vicdan, Yaradan’ın insanın ruhuna yerleştirdiği bir aynadır. O aynada hakikat nurunu görmeyi başaran insan yalın kılıç adaletin, doğruluğun ve hakkın savunucusu olur.

Ya ebedi esaretin yolu? İşte o yol, aynaya göz kapamayla başlar. Sıradan bir an değildir bu an. Gözleri kapatıldığında insan kendisini diriltecek yegâne nefesi kesmiştir artık.

İşte o anda başlar esir ruhların hikâyesi…

Onlar çizik aynalı vicdanların gözlerini hakikate kapatan ve köleliğe adım atan bendeleridir. Bundan sonrası ebedi bir suskunluk, çığlık çığlık şakşakçılık ve zihinsel dumur demektir. Yani kiraya verilmiş bir beyin, sahibinin sesi olmuş bir dil ve ayaları kanatırcasına çarpan avuçlar demektir.

Böylesi karanlığa düşen bir ruha ilahi olmayan hiçbir nefes, hiçbir ışık yol gösteremez…

Bu ruhları taşıyan bedenleri işleri bittiğinde bir posa gibi atılmaktan kimse kurtaramaz.

Bu yüzden bir insanı öldürmek isteyenler önce vicdanını öldürmekle başlarlar işe. Vicdanı yok edilmiş insanın hayvandan farkı kalmadığını bilirler. Akıl ve kalp devre dışı kalır yaşama içgüdüler yön verir. Hak, hakikat kavramı o insanın gözünde hiçbir şey ifade etmez. Artık onun için çalmak kazanmaktır, öldürmek yaşamanın doğal akışı içinde gerçekleşen bir eylemdir. Sonra silinir bu tiplerin hayatından insanca yaşam artık güçlü olan kazanır mantığı ile uydurma sığınaklar bulunur yapılacak her yanlışa. Hayvani arzular hâkim olur hayatlara. Bir katırın tırnağı kadar değeri olmaz menfaat sağlayamıyorsa bir canlının. 

Ne kalpleri zıplatan tıpçılar, ne de süslü cümleleriyle duvar boyayıcılığı yapan eğitimciler bu tiplere ulaşabilir.  

Çare esir ruhları ortadan kaldıracak, kula kulluğu yok edecek ilahi mesajdadır. İlahi mesajın lahuti sesidir vicdan aynasını yeniden imar edecek olan. 

Çare onun Rabbe kulluğa yani bütün kula kullukları ortadan kaldıracak çağrısındadır. Böyle esir ruhlara ancak ilahi mesajı referans alan tabibler ve muallimler özgürlük kanadı takabilir.

İlhan Kurt
Kağıthane İlçe Milli Eğitim
Şube Müdürü

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
1703 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.