logo

Eski Para Koleksiyonu, Görenleri Hayrete Düşürdü

Eski Para Koleksiyonu, Görenleri Hayrete Düşürdü

Eski Para Koleksiyonu, Görenleri Hayrete Düşürdü

Gültepe Kültür Merkezi Numismatik Sergi Ayetullah Coşkun Volkan Taşar Berber

Hasbahçe Gazetesi yazarlarımızdan Araştırmacı Yazar Volkan Yaşar Berber, Gültepe Kültür Merkezinde 2-10 Ocak tarihleri arasında Numismatik Sergisi açarak sevenleri ile buluştu.

Numismatik Sergi Açılışı Kağıthane

Volkan Yaşar Berber’in 25 senenin birikimiyle topladığı tarihi nitelikteki para koleksiyonu, Kağıthane ve İstanbul’un meraklılarıyla buluştu. Gültepe Kültür Merkezi’nde sergilenen Nümismatik Segisinin açılışını Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç ve Kağıthane Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Öztekin yaptı.

Gültepe Kültür Merkezi Numismatik Sergi Hasan Göç Gültepe Kültür Merkezi Numismatik Sergi Fazlı Kılıç

“Eski Para Koleksiyonu” içerisinde 1839 yılından itibaren günümüze kadar basılmış 200’ü aşkın altın, gümüş, bronz, pirinç metaryeller ve kağıt banknotlardan oluşan paralar yer aldı. Birbirinden nadide örneklerin yer aldığı para koleksiyonundaki tedavülden kalkmış bazı paralar ve Dünyada sadece 40 örneğin bulunduğu tahmin edilen ve 1927 yılında basılan Cumhuriyet Dönemi’nin ilk Arapça yazılı ve Atatürk baskılı paralarından biri olma özelliği taşıyan 50 liralık banknot, eski olmasının yanı sıra fiyatıyla da görenleri hayrete düşürüyor. Zira yaklaşık 90 yıl önce basılan tarihi para, müzayedelerde 30 bin liradan açık arttırmaya çıkıyor.

Eski Para Koleksiyonu Kağıthane Gültepe Kültür Merkezi Numismatik Sergi Eski Para Koleksiyonu Altın Paralar

Nümismat (Eski Para Koleksiyoneri) Volkan Yaşar Berber, “Görülen bu eser Cumhuriyetin ilk Arapça yazılı Atatürk baskılı olan parası. İngiltere’de basılmış olup halen diri bir paradır. Müzayedelerde 30 bin lira ve üzerinde halen satışa sunulmaktadır. O dönemin Maliye Nazırı Abdülhalik Renda Bey’in imzası öngörülmektedir. Londra’nın kendi darphanesinden Gravürcü Msr. McClain özellikle kendi elleriyle Atatürk’ün portresinin tasarımını yapmıştır. Sergimizin en önem verdiğimiz kıymetli eserlerimizdendir” diye konuştu.

Eski Para Koleksiyonu Volkan Yaşar Berber

Yaklaşık 25 yıldır para koleksiyonu bulunduğunu belirten Volkan Yaşar Berber, “1839-2009 arası tüm materyal ve banknotlarımızı teşhir etmiş bulunuyoruz. 200’ü aşkın objemiz burada yer almakta. Bunun yanı sıra yabancı devletlerin orijinal, tedavülde olmayan paralarını da burada sergiliyoruz. Yüksek bir katılım var ve bundan memnunuz. Kendilerine mümkün mertebe biz koleksiyonerler olarak kıymetlilere nasıl sahip çıkılabileceği, var olanların nasıl muhafaza edileceği ve kapalı mekânlarda kendilerinin bile tahmin edemeyeceği zenginliklere sahip olduklarını her gelen insanımıza anlatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gültepe Kültür Merkezi Numismatik Sergi Fazlı Kılıç'a Hediye

Numismatik Sergiyi gezen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Kağıthane Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarına ev sahipliği yapan kadim bir ilçe. Burada tarihe ayrı bir önem veriyoruz. Tarihi yapılarımızı, eserlerimizi geleceğe emanet etmek adına koruyor, dahası tarih bilincinin gençlerde oluşması için çeşitli sergiler ve etkinlikler düzenliyoruz.  Bu sergimiz de tarih meraklılarının ve koleksiyonerlerin oldukça ilgisini çekti. İleriki zamanlarda da tarihi materyallerin korunması ve tanıtılmasına destek olacağız” dedi.

Eski Para Koleksiyonu Numismatik Sergi Ayetullah Coşkun Volkan Yaşar Berber

Hasbahçe Gazetesi ailesi olarak Araştırmacı Yazar Volkan Yaşar Berber’e çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Gültepe Kültür Merkezi Numismatik Sergi Yaşar Anne Kağıthane Numismatik Sergi Fazlı Kılıç

Gültepe Kültür Merkezi Numismatik Sergi Kağıthane Gültepe Kültür Merkezi Numismatik Sergi Eski Para Koleksiyonu 2016

Gültepe Kültür Merkezi Numismatik Sergi Eski Para Koleksiyonu Ziyaretçiler Gültepe Kültür Merkezi Numismatik Sergi Eski Para Koleksiyonu

Eski Para Koleksiyonu Kağıthane Hasbahçe Gazetesi

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
3660 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.