logo

EYÜP İHL MEZUNLAR DERNEĞİ AFRİKA’YA YÜZLERCE KUR’AN-I KERİM HEDİYE ETTİ

EYÜP İHL MEZUNLAR DERNEĞİ AFRİKA’YA YÜZLERCE KUR’AN-I KERİM HEDİYE ETTİ

Eyüp İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin başlattığı “Hediyem Kuran Olsun Kampanyası” kapsamında toplanan yüzlerce Kur’an-ı Kerimi Afrika Çat’a gönderildi. Afrikalı çocuklar Ramazan Ayının son haftasında hayatlarında ilk kez Allah kelamına dokunmanın ve ona kavuşmanın sevincini yaşadı.

Kuran-ı Kerime ilk kez dokunmanın sevincini yaşadılar

Açlık ve fakirlikle mücadele eden Afrika halkı için Allah kelamına kavuşmak da büyük bir özlemdi. Kuran-ı Kerime ilk kez dokunmanın sevincini yaşadılar. Bu duygularla ilahiler söylediler. Kuran-ı Kerim okudular. Türk halkına teşekkürlerini gönderdiler, dualar ettiler.

Türkiye’den Afrika’ya anlamlı hediye

Suya bile hasret Afrika kıtasında basılmış Kur’an yok denecek kadar az. Eyüp İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği de bu nedenle Afrikalı Müslüman kardeşlerimize toplanan yüzlerce Kur’an-ı Kerimi hediye etti. Dost ve kardeş Türkiye’den yapılan bu hediyeler Afrika halkı için anlamlıydı.

Hediyem Kuran Olsun

Eyüp İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Süleyman UÇAL, “Hediyem Kuran Olsun Kampanyası başlatarak Ramazan Ayında hayırlı bir iş yapmak istedik. Mezunlarımızın desteği ile yüzlerce Kur’an-ı Kerim alıp Afrika Çat’a gönderdik. Afrikalı Müslüman kardeşlerimiz Levhalara Kur’an ayetlerini yazıp, okuyup ezberliyorlardı. Çat’taki kız ve erkek medresesine hediyelerimizi ulaştırdık. Artık hafızlık yapan talebeler Kur’an-ı, Kur’an-ı Kerim kitabından okuyup, ezberleyecekler inşallah. Rabbim hayır sahiplerinden razı olsun” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

677 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.