logo

Başkan Fazlı Kılıç, FETÖ Davasını Takip Etti

Başkan Fazlı Kılıç, FETÖ Davasını Takip Etti

Başkan Fazlı Kılıç, FETÖ Davasını Takip Etti

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sırasında AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nı işgal etmesinin görüldüğü dava, Silivri Ceza İnfaz Kurumu’nda devam etti. 14’ü tutuklu 1’i firari 15 kişinin yargılandığı davayı AK Parti il Başkanı Dr.Selim Temurci, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Av.Faruk Gökkuş ve vatandaşlar takip etti.

Direniş Fitilinin Ateşlendiği Yer AK Parti İl Başkanlığı’dır

14.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava öncesi konuşan AK Parti İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “15 Temmuz darbe gecesi işgal girişimine uğrayan tek siyasi kuruluşun AK Parti İl Başkanlığı olduğunu belirterek “AK Parti İstanbul İl Başkanlığı” işgale, darbeye karşı direniş fitilinin ateşlendiği yerin adıdır. Tanklar meydanlarda dolaşmaya başladığı ilk saatlerden itibaren Saat:23.00’a kadar İstanbul’da 2 milyonu aşkın üyeyi İstanbul’un meydanlarını indiren ve herkesi demokrasiye sahip çıkması için davet eden bir merkezin adıdır” dedi.

Gerçek Dışı Savunmalarını Dinlerken Sabretmekte Zorlanıyoruz

Dava sonrası konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “15 Temmuz gecesi yüzlerce kişi ile Kağıthane’den çıkarak AK Parti İl Binasına gittik. Yolları kapatmışlardı, yürüyerek gittik. İl binası önüne geldik o gece oldukça bir kalabalık oluştu. AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr.Selim Temurci de kalabalığı sakinleştirerek oradaki problemi engellemiş ve önlemiş oldu. Şimdi duruşmaları takip ediyoruz. Maalesef çok zor ve kötü bir geceydi. Türkiye, demokrasisine, birlik ve beraberliğine vurulmaya çalışılan darbe girişimini sabaha karşı engellenmiş oldu. Şimdi Türk yargısı suçlularla ilgili gerekli kararları verecektir. Türk yargısına inanıyoruz güveniyoruz. Suçu olan herkesin sonuna kadar cezasını çekmesi için bizler de takipçisi olacağız. Sanıklar o gün yaptıklarının dışındaymış gibi gerçek dışı söylemlerle kendilerini savunuyorlar. Maalesef insan dinlerken hem şaşırıyor hem de sabretmekte zorlanıyor. Tamamen gerçekten uzak farklı bir şekilde kendilerini savunuyorlar” dedi.

Biz Türk Adaletine Güveniyoruz

AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Av.Faruk Gökkuş, “Başkanımızın da belirttiği gibi tüm teşkilatımız demokrasiye sahip çıktı. Teşkilatlarımızdan şehitler de verdik, gazilerimiz de oldu. Ancak Türkiye’de adalet devam ediyor. Bunca öfkemize ve kinimize rağmen hala adaletten vazgeçmiyoruz. Bugünkü yargılamalar da bunu gösteriyor. Biz Türk adaletine güveniyoruz” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
1703 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.