logo

FİLİSTİN-GAZZE & BİZİM SANATÇI VE SANATSEVERLER

FİLİSTİN-GAZZE & BİZİM SANATÇI VE SANATSEVERLER

Gençliğimizin çok iyi sanatçısı olan Cem Karaca, hayata ve topluma duyarlı bir insandı. Alttaki şu şarkı sözlerini de 1968‘lerde Filistin’e bağışlamıştı. Nihayet son zamanında da “ALLAH YAR” ilahisini bestelemiştir.

“Mutlaka yavrum” bir kısım sözleri;
Kuramadık, kurarsınız mutlaka
İlminle, kitabınla, aklınla
Ellerinle, dişinle, tırnağınla
İnsan olmanın verdiği onurla
Yavrum, yavrum, yavrum, yavrum
Yüreğinle kur yarını, güzel kur.

Georga Totari’nin şu sözleri tüm dünyada ve birçok lisanda meydanlarda söylenmiş ve aksiyon olmuştur;

Leve Palestina och krossa sionismen
Level leve leve Palestina
Och  vi har odlat jorden
Och vi skördat vetet
Vi har piockat citronerna
Och pressad oliverna
Och hela variden kanner till var jord

Ne mutlu İslamiyet’i anlayanlara, tüm kalpleriyle insanlık için çalışanlara.

Amerika’dan maalesef tonlarca mühimmat ve yardım İsrail’e gönderilmiştir. AIPAC-The American And Israil Komitesi dersini çok iyi çalışarak 5 milyar USD ister ve de Amerikan Kongresinden alır. Daha sonra 14 milyar USD ister yine alır ve destek sonsuz olarak İsrail’e gider.

Peki sonuç;

Kaybedilen minik canlar Irak’ta 14 yılda 3.400 çocuk, Suriye’de 11 yılda 12.000 çocuk, Yemen’de 7 yılda 3.400 çocuk, Afganistan’da 20 yılda 33.000 çocuk, Gazze’de 2 ayda 8.000 çocuk vefat etmiştir ve dahası yıkılan evler, hayatlar, çocuklar velhasıl her şey. Peki, ne uğruna; sapık bir ideolojileri için insanlığı tanımayan, hak ve hukuk tanımayan kendi tanrı inanışları uğruna.

İsrail, Dünya’ya hem ben her şeyi yaparım demekte, hem de 11 Eylül’deki gibi bir tiyatro sergileyerek Dünya’yı uyutmaktadır. 7 Ekim’de de 1948’den beri katliama karşı yapılan bir saldırıdan ziyade helikopterden kendi vatandaşlarını öldürerek kendini haklı göstermek istemiş ve savaş hukukuna aykırı olarak Gazze’de 17.000 üzerinde zavallı insanları öldürmüş bir o kadar da kayıp ve yaralı olmuştur. Gazze’nin altında ABD ve İsrail’in çok derin ve başka ince hesapları vardır.

Maalesef Elon Musk söylediklerini yutarak İsrail’e gitmiş ve orada bir tiyatro oynanmıştır ve Gazze’ye gitmeye de cesaret edememiştir.

Peki, bizim ülkemizde canhıraş tüm herkes seferber olmuşken, gezi olaylarındaki 3-5 ağaç için günlerce sokakta yatan sanatçılar ve bazı işadamları ise maalesef sınıfta kalmıştır. İnsanlık ölürken tüm Dünya Filistin’e, soykırıma dur derken hala sesleri çıkmamıştır. Peki, bu korku veya vurdumduymazlık neden acaba? Para musluklarının kesilmesinden mi korkuyorlar? Bir konser veya dizide görev alamamaktan mı? Bazı Musevi dostlarını kızdırmaktan mı çekiniyorlar? Ticaret mi, şöhret endişesi mi nedir acaba?

2023 Altın Kelebek Ödülleri alınırken, Cem Davran gibi 1-2 sanatçı dışında Gazze ve Filistin maalesef unutulmuş hatta bir yeni sanatçı evdeki ev köpeğini hatırlamak gafletinde bulunmuştur, 2 aydan beri bomba altındaki bebek ve çocukları unutmuştur.

Hadi bunları geçersek hayvansever ve dernekleri neredeler?

Çoluk çocuk demeden soykırıma uğrayan 2.300.000 kişi için bombaların 2 aydan beri tepelerine yağması, evlerinden yurtlarından edilmesi karşısında daha nasıl duyarsız kalınabilir?

Peki, Gazze’de yerle bir edilen şehirde hiçbir kedi veya köpeğe rastladınız mı veya başka kuş vb. hayvanlara? Nereye gitti tüm bu canlılar?

İnsanlar ne bir yiyecek ne içecek, ne elektrik ne bir eşyalarını almadan sürgün edildiler. Yaya veya at arabalarında gittikleri yerde tekrar tekrar bombalandılar. Küvezlerde elektrik olmadığı için bebekler öldüler ve biz bunları filim izler gibi içimiz yana yana izlemek zorunda kaldık.

Adalet, eşitlik, insan hakları nerede kaldı?

Bırakın hayattakileri hastaneleri dahi yerle bir eden, zulümden bahsediyoruz. Bu yapılanları hayvanlar dahi yapmaz.

Fransa’dan bir hukuk ordusu, Türkiye’den bir hukuk mücadelesi başlamış durumda geç de olsa. Ama bunlar yetmez bu katliamı yapanlar cezasız kalmamalı. En ağır şekilde cezalandırılmalı diğer insanların selameti için ama bu da yetmez derhal 7 Ekim’den beri 350 gemi İsrail’e mal gittiği söyleniyor, bu ihracat insanlık adına savaş bitene kadar, Filistin devleti kurulana kadar, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürce ibadet edilene kadar durdurulmalıdır. Neden durmalı bence bu caniler bir şekilde ticaretten nemalanmamalı, nasıl ürünleri boykot ediliyor ise ticari yaptırımlar olmalıdır.

Bir giyim markası hala TV’lerde LGBT reklamı yapabiliyor ise bir başkası Gazze’deki kefene sarılı pozisyonu reklamında yer veriyor ise RTÜK dâhil bu vb. reklamlar çok dikkatle izlenmeli ve gereken yapılmalıdır.

Biz insan olarak bunları ve daha fazlasını istemek hakkımız ama yapmak veya yapmamak tabi ki iktidarın ve de ona ayar veren muhalefetin elindedir.

İzzet kazanmak hem fert olarak hem de millet olarak duruşumuz ile tam da orantılı olsa gerek!

Son veda konuşmasında Peygamberimizin kutsal saydığı kan, mal, can, ırz ve namus tüm insanlık için geçerli bir manifestodur ve bugün çok daha iyi anlaşılmıştır.

Fethullah FAKIOĞLU

183 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.