logo

Futbolda Elektronik Bilet (E-bilet) devri başlıyor

Futbolda Elektronik Bilet (E-bilet) devri başlıyor

Futbolda Elektronik Bilet (E-bilet) devri başlıyor

tffden-ebilet-projesi

Futbol maçlarına girişte elektronik bilet uygulaması 14 Nisan 2014 tarihinden itibaren başlıyor. Kağıt bilet dönemi tarih olurken, yurt genelinde statlara girişler sadece elektronik kart ile mümkün olacak.

Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Kanunu diye bilinen 6222 sayılı yasanın getirdiği E-Bilet projesi kapsamında artık maçlara girişler sadece elektronik kartlarla mümkün olacak. Akıllı kart teknolojisiyle donatılan elektronik sportif kimlik kartları; stadyumların yanısıra ulaşım, alışveriş olmak üzere günlük hayatın birçok alanında da kullanılabilecek.

Sistemin yürürlüğe girmesiyle kağıt bilet devri de kapanacak. Kartlandırmanın başlamasıyla basılı bilet derdi sona erecek, maçlar elektronik biletlere tanımlanacak ve müsabakalara çok daha hızlı bir şekilde, uzun kuyruklarda beklemeden girmek mümkün hale gelecek. Kısacası, kağıt maç bileti kaybolmasın, maça girmeden yanlışlıkla yırtılmasın diye saklama derdi ortadan kalkacak.

e-bilet

Taraftarlar ister internetten, ister satış noktaları ve stat girişlerinden bir defaya mahsus olmak üzere e-Kartlarını çıkartacak. Bu kartla ister internetten, ister gişelerden isterlerse de Türkiye genelindeki binlerce Aktif Nokta’dan istediği maçın biletini satın alabilecek. Maçlarını güvenli bir şekilde önceden aldıkları koltuktan izleyebilecek.

E-Bilet sayesinde maçlarda kanunlara aykırı davrananların stadyumlara girmesi engellenecek, 7’den 77’ye, genç, yaşlı, kadın, erkek demeden toplumun her kesiminden insanların aileleriyle çekinmeden maçları izleyebilmesinin önü açılacak. Bu sistem aynı zamanda futbolun tüm toplum kesimleri arasında daha saygın ve centilmence bir spor dalı olarak kabul ve beğeni görmesini sağlayacak.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
1485 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.