logo

Futbolumuzun olmazsa olmazları TARAFTARLAR

Futbolumuzun olmazsa olmazları TARAFTARLAR

Futbolumuzun olmazsa olmazları TARAFTARLAR

taraftarlar

Sporun olmazsa olmazlarıdır taraftarlarımız ancak daha çok spor taraftarı değil de futbol taraftarı olmak isteriz.

Taraftar olmak, tuttuğun renklere aşık olmak kolay değildir. Eğer gerçek taraftarsanız; işinizi, gücünüzü, varınızı-yoğunuzu kısacası hayatınızı ona göre şekillendirir, kendinizi maçın başlayacağı o saatte hatta o dakikaya ayarlarsınız. Kimi zaman takımınızın alacağı bir galibiyet ya da mağlubiyet hayatınızı o kadar etkiler ki kişiliklerimiz farkında olmadan maçın sonucuna göre değişir. Kendinizi maçın atmosferine taraftarların ateşli tezahüratlarını bırakırsınız. Çoğu taraftarlar için oynanan futbolun hiçbir önemi yoktur sadece skor önemlidir. Gerçek anlamda bu bir yarışsa ve rekabetse oynanan futbolun hiç mi hiç önemi yoktur. Tribünde o kadar ateşli taraftarlar ve gruplar var ki isimlerini dünyaya duyurmuş tribünlerdeki görsel ve kreografik şovlarıyla bizleri büyülemişlerdir.

Hangi takım taraftarı olursak olalım tribün denilince, görsel şov denilince akla ilk gelen grup Beşiktaş’ımızın Çarşı Grubu, sırasıyla Fenerbahçe’mizin Genç Fenerbahçelileri, Galatasaray’ımızın Ultra Aslanları, Trabzonspor’umuzun Çılgınlar Grubu ilk akla gelenlerdir. Peki, bilmediklerimiz; Ankaragücü’nün Gecekondu, Gençlerbirliği’nin Alkaralar, Bursaspor’un Teksas, Eskişehirspor’un Kızılcıklı gibi birçok diğer taraftar gruplarıdır.

Kısacası şu değil midir: Başta amatör takımlarımız olmak üzere bütün takımlarımız,  taraftarlarından almış olduğu güçle sahaya çıkmakta, varını yoğunu ortaya koymakta ve sonuca yansıtmaktadır. Özellikle amatör spor kulüplerinde taraftarlarımızın ne kadar etkili olduklarını göz ardı etmemek gerekir.

Taraftarlarımızdan ricamız; tuttuğu renklere âşık olmaları, iyi gününde de kötü gününde de takımlarını yalnız bırakmamalarını… Sporumuzun dili, dini, ırkı olmadığını, futbolun sadece kardeşlikten ibaret olduğunu aklımızdan çıkarmamamız gerektiğini bilmelerini istiyoruz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1360 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.