logo

Geleceğe Önde Başlayın

Geleceğe Önde Başlayın

Geleceğe Önde Başlayın

Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sedat Cömert ile eğitimi ve projelerini konuştuk…

Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1973 Ankara doğumluyum ilk, orta, lise ve üniversite eğitimimi Ankara’da tamamladım. Ankara Gazi Üniversitesi Ticaret ve Turizm Eğitimi Fakültesini bitirdikten sonra 1995 yılında İstanbul Sarıyer ilçesine öğretmen olarak atandım. Sarıyer Cevat Koçak TML’de 1995-2001 yılları arasında öğretmenlik, 2001-2011 yılları arasında Müdür Başyardımcılığı görevlerinde bulundum. 2006 yılında Uzman Öğretmenlik Sınavını kazandım. 2011 yılında Kağıthane ilçesi İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Müdür Başyardımcısı olarak atandım. 2014 yılında Eğitim Yönetimi ve Denetimi Alanında Yüksek Lisansımı tamamladım. 2015 yılında Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne Okul Müdürü olarak atandım ve halen okulumuzda görevime devam etmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım.

Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında bilgi verir misiniz?

Okulumuz, 1989 yılında ilçemizin Merkez mahallesindeki binasında lise olarak eğitim vermeye başlamış olup 2012 yılına kadar genel lise olarak eğitim vermiştir. Daha sora bakanlığımızın kararı ile önce Meslek lisesine daha sonra da Çok programlı Anadolu Lisesine dönüştürülmüş olup 2017 yılında da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuştur. Okulumuzda şu anda ikili eğitim yapılmakta olup 1.125 öğrenciye 60 öğretmen ve 4 müdür yardımcısı ile eğitim hizmeti verilmektedir.

2015 yılında okul müdürü olarak göreve başladığımda okulumuzda Mesleki Eğitim anlamında bölüm ve alan bulunmamaktaydı, eğitim anlamında da sıkıtılar yaşanmaktaydı. Göreve başladığımda ilk olarak okul içerisinde okul yönetimi, öğretmen, öğrenci ve veli arasında bir birliktelik sağlayarak eğitim alanında çalışmalar yaptık. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Muhammet Çayır beyefendinin destekleri ve eğitimsel liderliğinden güç alarak okulumuzun gelecek 5 yıllık stratejik planlamasını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte hazırladık.

İlçemizin İş gücü ihtiyacı, Çağlayanda bulunan Adalet Sarayının okulumuza yakın olması ve İstanbul’a yeni yapılan 3.Havalimanın iş gücü ihtiyaçlarını göz önüne alarak okulumuzda yeni alan ve dallar açtık. Şu anda okulumuzda; Adalet Alanı Zabıt Kâtipliği Dalı, Yiyecek ve İçecek Alanı Mutfak Dalı, Konaklama ve Seyahat Alanı Ön Büro Dalı-Muhasebe ve Finansman Alanı, Dış Ticaret Hizmetleri Dallarında eğitim verilmektedir.

Okulumuzda son iki yılda Milli Eğitim Bakanlığımızın, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Kağıthane Belediyesinin destekleri ve Okul Aile Birliğimizin katkılarıyla Adalet Alanı için Uygulamalı Mahkeme Salonu, Yiyecek ve İçecek Alanı İçin 100 m2 son teknoloji ile donatılmış uygulama mutfağı, Konaklama ve Seyahat Alanı ve Muhasebe ve Finansman alanları için 2 Adet Tam Donanımlı Bilgisayar Laboratuvarı yapılmış ve öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığı FATİH Projesi kapsamında tüm sınıflarımızda akılla tahtalar kurulmuş olup 400 Megabit hızında fiber internet bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin tamamına proje kapsamında eğitim de kullanılmak üzere ücretsiz tablet bilgisayarlar dağıtılmıştır.

Okulumuzda mesleki eğitimin yanı sıra Anadolu kısmında da öğrencilere akademik eğitim verilmektedir. Ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından okulumuz bahçesinde yapılan Spor Salonu öğrencilerimizin kullanımına sunulmuş olup Beden Eğitimi dersi öğretmenleri tarafından kullanılmaktadır. Öğrencilerimizin ilçe ve il çapında yapılan sportif müsabakalarda başarılı olmasının temelinde bu yatmaktadır.

Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin misyon ve vizyonu nedir?

Vizyonumuz; İstanbul’da Akademik ve Mesleki Eğitimde Alanında En Donanımlı Öğrencileri Yetiştiren, Lider ve Marka Bir Eğitim Kurumu olmaktır. Misyonumuz; Öğrencilerinin kendilerine özgü niteliklerini yitirmeden; Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsemiş, etik değerlere sahip, birey olarak haklarının bilincinde olan ve kendine güvenen, doğaya ve çevresine duyarlı, tüm kültürel ve toplumsal değerlere saygılı, yaşam boyu öğrenme isteğini içselleştirmiş bireyler yetiştirmektir.

Okulunuzda ne gibi projeler yaptınız? Gelecekteki projeleriniz nelerdir?

Okulumuzda öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katkılarıyla 2015 yılından bu yana yapılan projelerimizin bazıları şunlardır: TÜBİTAK Projeleri, Avrupa Birliği Ulusal Ajans Projeleri, Yiyecek ve İçecek Alanı öğrencilerine iş imkânı sağlamak için SODEXO Yaşam Kalitesi Hizmetleri A.Ş. ile yapılan Okul Sanayi İşbirliği İstanbul Modeli Protokolüdür.

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler için neler yapmaktasınız?

Okulumuzda Üniversiteye hazırlanan öğrencilerimize alanında uzman ve tam donanımlı öğretmenlerimiz tarafından hafta içi ve hafta sonu ücretsiz “Destekleme ve Yetiştirme Kursları” açılmış olup isteyen tüm öğrencilerimize eğitim verilmektedir. Ayrıca 2015 yılından sonra öğretmenlerimizin desteği ve müdürlüğümüzün girişimleriyle Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliklerine uygun Üniversite Sınavlarına hazırlık kaynak kitapları sponsorlar aracılığıyla temin edilerek öğrencilerimize ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

   
Öğrenciler sizin için ne ifade ediyor?

Öğrencilerimiz benim için ülkemizin geleceğini ifade etmektedir.  Bir baba olarak kendi oğlumun en iyi eğitimi almasını ve en iyi şekilde yetişmesini istiyorsam okulumuza ve biz öğretmenlere emanet edilen öğrencilerimiz içinde en iyi imkânları sağlayarak en iyi eğitimi vermek konusunda elimizden geleni yapmamız gerektiğine inanıyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Bizlerin görevi ülkemizi bizden sonra gelen nesillere en iyi şekilde teslim etmektir. Bunun yolu da eğitimden geçmektedir. 22 yıllık öğretmenlik ve eğitim yöneticiliği hayatımda hep bunu düşünerek elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım inşallah bu şekilde de devam edeceğim.

Sizce başarının anahtarı nedir?

Başarıya ulaşmanın yolu disiplinli ve düzenli çalışmaktan geçmekte öğrencilik hayatımda bu şekilde çalışarak bu gün bulunduğum noktaya geldiğimi düşünüyorum. Günümüzde öğrenci olmak gerçekten biraz daha zor. Çevresel ektiler; bilgisayar, cep telefonu, internet ve TV, öğrenciler üzerinde olumsuz ektiler yaratmakta. Eğer velilerimiz çocuklarıyla daha çok ilgilenirse ve onları anlarsa başarının geleceğine inanıyorum. Teknolojik aletleri eğitim amacıyla yeri ve zamanında faydalı yönleriyle kullanırsak bu öğrencilerimizin eğitim hayatını daha da kolaylaştırır ve başarının kapılarını açar. Eğer velilerimiz çocukları için yardım ve destek almak isterlerse biz okul yöneticileri, öğretmenlerimiz ve rehberlik servisimiz her zaman yanlarındayız ve profesyonel olarak destek olmaya hazırız. Yeter ki velilerimiz okulumuza gelip bizlerle irtibata geçsinler ve bizlere güvensinler diyorum.

Okula ilk müdür olduğunuzda eksiklikleri nelerdi? O zamandan bu zamana neler gerçekleştirdiniz?

Ben başarının ve iyi sonuçların ekip çalışmasıyla elde edileceğine inanıyorum. 2015 yılı Ocak ayında okulumuzda göreve başladığımda öncelikle yönetim alanında çalışmalar yaptık. ilk önce İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün destekleriyle iyi ve eğitim yönetiminde idealist bir yönetim ekibi kurduk ve öğretmenlerimizle birlikte sorunları tespit ettik. Birlikte 2 yıllık kısa vadeli bir planlama yaptık ve uygulamaya koyduk. Bugün geriye dönüp baktığımızda iki yıl içerisinde planlamamızdan daha da fazlasını yaptığımızı görüyoruz. Tüm eğitim çalışanları olarak öğrencilerimiz ve velilerimize ulaşarak okulumuzu bugünkü hale getirdik ve eğitim alanında öğrencilerimize en iyi imkânları sunmak için “Durmak Yok Yola Devam” diyoruz.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Okulumuza verdikleri sonsuz destekler için öncelikle Sayın Kaymakamımız Hasan GÖÇ beyefendiye, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Muhammet ÇAYIR beyefendi nezdinde tüm Şube Müdürlerimize, Belediye Başkanımız Sayın Fazlı KILIÇ beyefendiye, 2 yıldır fedakârca okulumuzda çalışan Okul Aile Birliği Başkanımız Sayın Emrel ORUÇ hanımefendiye, okulda birlikte çalıştığım yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma, öğrencilerimize, diğer okulumuz personeline, bizlere bu imkânı sunduğunuz ve eğitime verdiğiniz destekler için Hasbahçe Gazetesine teşekkür ederim.

Kağıthane Milli Eğitim camiası olarak hepimizin hedefi, ilçemizdeki Eğitimin kalitesini daha da arttırmak ve öğrencilerimize çok daha iyi imkânlar sağlamaktır. İnşallah Kağıthane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ailesi olarak bizlerde bu alanda bir şeyler yapabilirsek ne mutlu bize.

Röportaj: Ayetullah Coşkun

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
6080 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.