logo

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da Yerel ve Ulusal Basın Mensuplarıyla Buluştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da Yerel ve Ulusal Basın Mensuplarıyla Buluştu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul İl Başkanlığının Şişli’de Marriott Hotel’de düzenlediği etkinlikte yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa 150’ye yakın basın mensubunun katıldığı görüldü.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin “İstanbul’da siyasi iklimin zorluğuna ve yıpratıcı Pandemi şartlarına rağmen 39 ilçede de teşkilatımızı kurduk. İstanbul’da genç bir ekiple çalışıyoruz. Sadece önümüzdeki genel seçimleri değil, İstanbul’un 2024 seçimlerini İstanbul’un beş yıl on yıl sonrasını da düşünüyoruz ve ona göre bir kadro kuruyoruz” dedi.

Gelecek Partisi Genel başkanı Ahmet Davutoğlu da yaptığı konuşmada; ülke gündemini ve İstanbul’un sorunlarını değerlendirdi. İstanbul’un özel yasalarla korunması gerektiğine dikkat çeken Davutoğlu, ekonomiden eğitime farklı konularda hükümete de sert eleştiriler yöneltti.

Davutoğlu, “1 Ekim’de TBMM, yeni gündemlerle beraber açıldı. Böyle bir döneme Gelecek Partisi olarak ilk buluşmayı İstanbul’da ulusal ve yerel basınla yaparak girmek istedik. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim” dedi.

İstanbul’u korumanın herkesin görevi olduğunu değinen Ahmet Davutoğlu, şehrin son dönemde zor zamanlar geçirdiğini, iyi yönetilmediğini kaydetti.

İç ve Doğu Anadolu’da yaptığı ziyaretlerdeki izlenimlerini paylaşan Davutoğlu, gezdiği şehirlerde karşılaştığı ana sorunların üretim sorunu ve büyük meraların boşalması olduğunu aktardı ve “Küçük ve büyükbaş hayvanların sayısı düşüyor. Hakkâri’de 1 milyon civarındaki küçükbaş hayvan sayısı 300-400 bine kadar inmiş. Çiftçiler alanları boşaltıyor. Bingöl Adaklı’da ücra bir ilçede herkes genç neslin İstanbul’a gitmek için çaba sarf ettiği söylüyor. Aydın’da pamuk üretimi sadece Söke ile sınırlı kalmış. Birçok yerde ise tarım üretimi durmuş. Tarımda büyük bir kriz yaşanmış ve insanlar çiftliklerini bozarak şehirlere gelmişse o andan itibaren o kitleleri yönetebilmek ve yeni bir hayata intibak ettirmek yeni bir soruna neden olur. Bu da toplumsal yaralara neden olur” dedi.

Davutoğlu, “Bütün vatandaşlarımız gibi Kürt vatandaşlarımızın da sorunları vardır. Türkiye’nin genel demokratikleşme sorunları yanında özellikle bölgede kayyım atamaları gibi Kürt vatandaşlarımızın da sorunları vardır” dedi.

Konuşmasının ardından Davutoğlu, ulusal ve yerel basından tüm gazetecilerin iç-dış politika, istanbul’un sorunları, ekonomi ve sosyal hayata dair gelen bütün soruları cevapladı.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » »
465 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.