logo

Genç Hareket İstanbul Gençlik Buluşmaları Düzenledi

Genç Hareket İstanbul Gençlik Buluşmaları Düzenledi

Genç Hareket İstanbul Gençlik Buluşmaları Düzenledi

genc-hareket-istanbul-bulusmalari

Genç Hareket’in düzenlemiş olduğu, İstanbul Gençlik Buluşmaları “Aradığın Burada” sloganı ile ilk programını 5 Kasım Cumartesi saat 19.00’da Eyüp Bahariye Mevlevihane’sinde büyük heyecan ve coşku ile gerçekleştirdi.

aradigin-burada-kuran-tilaveti

Açılış kuran tilaveti ile başladı. Daha sonra selamlama ve açılış konuşması için Genç Hareket Genel Sekreteri Serkan Demirel kürsüye geldi.

genc-hareket-genel-sekreteri-serkan-demirel

Genç Hareket Genel Sekreteri Serkan Demirel, “İnsanı ayakta tutan idealleridir. İstanbul, Ebu Eyyûb El-Ensarî’nin hayalleri ve Fatih Sultan Mehmed’in ideali olmuştur. Fetih ruhuna sahip bir hakikat arayışına sahip olmalıyız. Bizler ayakta kalmanın arayışlarını; niyetlerde, inanmalarda, ideallerde, hayallerde ve mücadelede olduğuna inanırız. Arayışlarımız, yolculuklarımız yeni yerler görmek değil yeni bir bakışa, yeni bir duruşa yeni bir heyecana, yeni bir umuda, yeni bir fethe sahip olmaktır. İstanbul gibi gönülleri fethetmek, İstanbul gibi güçlü olmaktan geçer. Fetih ruhunun tembellikle, tehir etmekle, temennilerle olmadığını. Hakikat arayışını, gayret arayışını, feda etme arayışını, samimiyet arayışını, kardeşlik arayışını yılmadan-yıkılmadan-yiğitçe-gönülce-beraberce nasıl yapılacaksa öyle yaparak yolumuza devam edelim. Devam edelim ki fethin ruhunu hiç kaybetmeyelim” dedi.

Serkan Demirel son olarak, üstad Cahit Zarifoğlu’nun sözleri ile bitirdi:

“Ey şair! Uykudan uyan ve şimşek gibi çakan şiirlerinle bütün uyuyanları kaldır. 
Ölen duyguları canlandır, unutulan görevleri hatırlat. 

Dikkatle bak, bir tomurcuk daha açtı, ağaçların içinde özsu boruları genişledi, balıklar suları neşelendirdi, gök gürlemeleri duyuluyor ve kış uykusuna yatan yaratıklar bile güneşli kayaların üzerinde birikiyor.

Haydi ey şair! sen de uyan ve şimşek gibi çakan şiirlerinle insanları uyandır, ölen duyguları canlandır, unutulan görevleri hatırlat. 

Bununla da kalma, uyuşup kaldığın izbeden ayrıl, insanların arasına karış ve onların öbek öbek toplandıkları ağaç diplerini, tarlaları, çölleri, yemek meclislerini, sohbet halkalarını şereflendir, insan zihinlerinden, kalplerinin sokaklarından bazen bir atlı, bazen hülyalı bir âşık, bazen bir meczup, bazen bir dert kirpisi, bazen bir düş, bazen bir vaha, bazen bir yıldırım, bazen bir yumruk gibi geç; fakat hepsinde uyarıcı ol” 

seyfullah-senel-istanbul-genclik-bulusmalari

“Temmuz Ebabilleri” sunumunu yapmak için Tembihname ekibi sahne aldı. Seyfullah Şenel, Abdurrahim Karakoç’un “Vasiyet” şiiri ile konuşmasına başladı. Bedir, Çanakkale ve 15 Temmuz ruhundan bahsetti.

Şenel, “Doksan yaşındaki Ebu Eyyûb El-Ensarî hangi uçakla geldi. Onu buraya hangi uçak getirdi. Biz 15 Temmuz’da Amerika’ya ne dedik. Bizim belki Rambolarımız, Süpermenlerimiz, Örümcekadamlarımız yok ama bizim son sürat gelen tankın altına yatan Sabrilerimiz, Ömer Halis Demirlerimiz, Halil Kantarcılarımız var. Dert sahibi olmanın önemini ve sahip olduğumuz nimetlerin kıymetini bilmemiz gerekir” dedi.

genc-hareket-logo

Konuşmaların ardından ümmetin içinde bulunduğu hazin durumu anlatan sinevizyon izletildi. Ömer Halis Demir’in şehadetini anlatan şiir okundu. Ezgiler ve marşlar söylenerek program sona erdi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1453 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.