logo

Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru

Genel Seçime Doğru-turkiyenin-gucune-guc-kat

 

Zorlu bir coğrafyada yaşıyoruz. Siyasî, sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı bakımından renkli ve kaygan bir zemin. Tarih ve jeopolitik bilmeyenlerin kolayca yanlış ve tehlikeli yollara sapacağı bir kavşak. Bin yılı aşkın bir süredir bu coğrafyanın kaderi üzerinde rol oynamış, uzunca bir süre farklı siyasî yapılarıyla bu coğrafyaya nizam vermiş bir ecdadın ahfadı olarak sorumluluğumuzun şuurunda olmalıyız.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı’daki “Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses” mitingindeki özlü konuşması, esasen kısa ve uzun vadede geleceğimizi yapılandırma bakımından da çok önemli mesajlar içeriyor. Erdoğan, meclise seçilecek vekillerin yerli ve millî olması gerektiğini, milli değerlere bağlı 550 milletvekili seçerek meclise göndermelerini aziz milletinden talep etti. Bu talep, milletin çoğunluğu tarafından ne kadar memnuniyetle karşılandıysa muhalifleri de bir o kadar kahra boğdu. Birbirinden beter hezeyanlara sürüklendiler. Milli olmanın ne demek olduğunu bir türlü anlayamadılar. Bizlerlere de bunu anlatmak düştü.

Nedir Yerli ve millî olmak? Yerli ve Milli olmak, milletin hakkını korumaktır. Milletin ve memleketin lehine iş yapmaktır. Vatanın iyiliğini istemek ve ona göre çalışıp çabalamaktır. Milli olmak, hain olmamak demektir. Milli olmak, satılık, kiralık, işbirlikçi olmamanın; kişisel çıkar uğruna, sahip oldukları koltuğu ülke menfaatleri yerine kişisel çıkarları için kullanmamanın adıdır. Yerli ve millî olan, insanlar arasında ayrım yapmaz. Milletine itimat eder, insanını sever. Yıkıcı ve bölücü faaliyetlerde bulunmaz. Karanlık ve kirli ilişkiler içine girmez… Bu değerlere sahip vekillerimizi mecliste görmek istiyoruz…

Her türlü terörü lanetliyoruz

Terörün amacının ne olduğunu, neyi kastettiğini de çok iyi biliyorsunuz. Terörün bu ülkenin istikrarına kastettiğini biliyoruz ama bu ülke, bu millet çok badireler atlatmıştır. Terörü yenecek gücümüz de vardır. Terörle de sonuna kadar mücadele sürdürülmelidir, kökü kazınmalıdır…

Bu milletin verdiği her oy kutsaldır

Ülkenin geleceğiyle ilgili kararı her zaman millet verir. Söz de karar da milletindir. Bu milletin verdiği her oy kutsaldır, milletimiz üzerine oynanan oyunları bozacak güçte ve kudrettedir. Verilen güçlü destekler, şaha kalkmış bu milleti daha da ileri taşıyacaktır.

Manda ve himaye kabul edilemez

Bu millet, her şeyin en güzeline layıktır. Bu seçim kader seçimidir. Milli egemenlik tecelli etmelidir. Geçmişte koalisyon hükümetleri dönemlerinde hiçbir işin yapılamadığına hep beraber şahit olduk. Ülkemizde istikrar olması, güven olması için 1 Kasım seçimlerinde duyguların değil aklın kullanılması gerekir.

Bu ülkeyi hazmedemeyenler var

Dış politikadaki başarılar, iç politikadaki toplumsal barışı kurması, ekonomideki başarılar birilerini rahatsız etmektedir. Bizi bölmek isteyenlere karşı daha çok birliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. 78 milyonluk nüfusumuzla hep birlikte Türkiye olacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan olacağız.

1 Kasım “demokrasi şöleni” nde millet gereken kararı verecektir.

2 Kasım Pazartesi sabahı ülkemizin çok daha huzurlu ve güzel bir güne uyanmasını dileyerek 2015 Genel Seçim sonuçlarının ülkemiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Ayetullah Coşkun 

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1381 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.