logo

Geniş Kapsamlı Toplumsal Barışa İhtiyaç Var

Geniş Kapsamlı Toplumsal Barışa İhtiyaç Var

Uluslararası Yazarlar Sanatçılar ve Araştırmacı Gazeteciler Derneği (UYSAD) Başkanı Mehmet Sıtkı Aloğlu, MHP’nin TBMM’ne sunduğu “AF TASARISI” üzerine açıklamalarda bulundu…

USUL OLSUN DİYE veya USULÜNE UYSUN DİYE “TOPLUMSAL BARIŞ YASASI”

MHP, af ile ilgili taslak kanun teklifini TBMM’ne sundu. MHP’nin verdiği yasa teklifinin Meclis’teki görüşmeleri başladı. Terör çocuk ve kadın katilleri kapsam dışında olacak. Fakat benim önerim, geniş kapsamlı bir “Toplumsal Barış”a ihtiyaç var.

Lütfen mahkûm diliyle konuştuğumu zannetmeyiniz. Herkes gibi ben de düzenin istikrarın ve yasaların yanındayım. İstemeyerek veya zorlanarak illegal güç odaklarına ve terör gruplarına karışan ve onlardan emir almak zorunda bırakılanlar da bu kapsama girmelidir diye fikir üretmek istiyorum.

Önerim şu: “Suç fiiliyatına ve terör odaklarına istemeyerek bulaşmış bulaştırılmış ve aniden yapılan tasarlamadan günü birlik olarak işlenen birçok değişik suç var ve suçlu var. Bu mecrada olanların da bu kapsama girmesini isterim.”

Hemen tepki göstermeyin ne olur biraz empati yapın ve bu tür mağduriyetler altında inim inim inleyenlerin de biraz sesine kulak verelim. Hapishaneler çok kötü durumda insan olarak da ve evrensel olarak da olaya bakmalıyız.

Terör ve teröristin anlamı anayasada bellidir

Kimse bunun dışına çıkmasın. Eline silah almamış olanlar yardım ve yataklığı da dayatma ve rehin alınarak yapmış ve yaptırılmış olanlarla, direkt olarak bilerek tasarlayarak terör odaklarına karışanları ayırt etmek ve ettirilmesini sağlamak yüce devletimize yakışan önemli bir erdem olsa gerek.

Bu kulvarda yer alan vatan ve memleket ehli nice civan insanlar mahpushanelerde yatıyor. Yatmayı kendine yediremeyenlerde ya hastalıkla mücadele ediyor veya intihara teşebbüs ediyor.

Bence bu konuyu açmak gerek, korkmamak gerek.

Vatandaş büyük umutlarla AK Parti’yi iktidara taşıyor ve güveniyor. Bu güvene yaslanıp rahat yerimizde uyumak uyutulmak bize yakışmaz. Ceza ve Tevfik evlerinde kalacak yer yok.

Ben demiyorum cezayı af ediniz. Erteleme ve denetimli serbestlik kapsamını genişleterek çıkması düşünülen “Toplumsal Barış yasasını daha verimli hale getirebiliriz. Neden olmasın!

Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür ve vatandaşından korkacak kadar da zayıf değildir.

Haydi bakalım. TBMM’ni göreceğiz. Ya usul olsun diye veya usulüne uysun diye bir yasa çıkaracaktır.

Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
2042 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.