logo

Gezegen Sahaf’ta Her Cumartesi Kitap Şöleni Var

Gezegen Sahaf’ta Her Cumartesi Kitap Şöleni Var

Gezegen Sahaf’ta Her Cumartesi Kitap Şöleni Var

gezegen-sahafta-her-cumartesi-kitap-soleni-var

Geçmişten günümüze miras “kitap mezatları” şimdi Beyoğlu’ndaki Aslıhan Pasajındaki Gezegen Sahaf’ta sürüyor. Her hafta cumartesi günü eski kitaplar açık artırmayla satışa sunuluyor.

Her cumartesi düzenlenen müzayede hem çekişmeli hem de sürprizli. Öyle ki 1 TL’ye önemli bir kitaba sahip olma şansınız bile var.

geleneksel-cumartesi-kitap-mezatlari

TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’nda bir kısım okurlar stant stant dolaşıp “1 TL’ye kitap var mı?” diye sorarken. Belki bu kadar ucuza fuarda kitap yok ama sahaflarda var. Ama almak için mezata girmeniz gerek! Hani bir zamanlar Beyazıt Sahaflar Çarşısı’nda yapılan kitap mezatları gibi. Ama artık yok denecek kadar azaldı mezatlar. Beyoğlu’ndaki Aslıhan Pasajı’nda ise bu gelenek hâlâ sürüyor.

gezegen-sahaf-beyoglu

Pasajın ikinci katındaki Gezegen Sahaf’ın sahibi Sedat Yardımcı, 17 yıldır sahaflık yapıyor. Ama Yardımcı, cumartesi günleri saat 14.00’te daha bir heyecanlı oluyor, çünkü 4 yıldır cumartesi günleri dükkânında kitap mezatı düzenliyor. Eski bir sahaf geleneği olan “mezat” yöntemiyle eski kitaplar 1 TL’den açık artırmayla satışa sunuluyor. Gezegen Sahaf’da yapılan Kitap Müzayedeleri 24 Aralık 2016 Cumartesi günü, 5. Yılına girecek.

kitap-mezatlari-beyoglu-gezegen-sahaf

Her cumartesi Gezegen Sahaf’ta devam edecek bu tutku! Müzayede de binlerce liralık kitaplar nasıl ucuza satılıyor merak ediyorsanız, buraya bir uğrayın derim! Bakarsınız size de bir sürpriz rast gelir, 1 TL’ye bir dünya satın alabilirsiniz.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
1911 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.