logo

Şanlıurfa Göbeklitepe Erkek Öğrenci Yurdu Depremzedelere Sıcak Yuva Oldu

Şanlıurfa Göbeklitepe Erkek Öğrenci Yurdu Depremzedelere Sıcak Yuva Oldu

Tüm Türkiye’nin ülkece tek yürek olduğu, kalbimizin sadece deprem bölgesindeki tüm canlarımız için attığı çok zor bir süreçten geçiyoruz. Deprem bölgesinde yıkılan veya ağır hasar gören evlerden kaçarak ya da tahliye edilerek kurtarılan vatandaşlara ev sahipliği yapan kurum ve kuruluşlar arasında yer alan Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi’nde bulunan “Şanlıurfa Göbeklitepe Erkek Öğrenci Yurdu” depremzedelerin yaralarını sarmaya, onların barınma ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Şanlıurfa Göbeklitepe Erkek Öğrenci Yurdu, içinde bulunduğumuz zor ve bir o kadar da ağır koşulların yer aldığı bu dönemde, günde 3 öğün sıcak yemek ve diğer tüm temel ihtiyaçlarının karşılanması için elinden gelen tüm gayreti gösteriyor.

Çeşitli etkinliklerle de bir nebze olsun halkın psikolojik olarak ayakta durmasında oldukça etkili olmaya gayret ve hassasiyet gösteren kurum, depremzedelerin tüm temel ve insani ihtiyaçlarını temin etmek için imkânlarını seferber etmeye devam ediyor.

Gerek idari, gerek pansiyon, yemekhane, yatakhane, çamaşırhane, çocuklar için oyun ve oyuncak alanları, gençler için spor tesisi gibi içeriklerin hizmet verdiği, doktor ve psikologların da bulunduğu a’dan z’ye tüm personelin bu sahada vatandaşlar için tüm imkanlarını seferber ettiği özverili bir kurum olan “Şanlıurfa Göbeklitepe Erkek Öğrenci Yurdu” na çalışanlarına Hasbahçe Gazetesi olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yaralarımızı hep birlikte saracağız

Hasbahçe Gazetesi olarak Göbeklitepe Erkek Öğrenci Yurdu’nda 8 yıldır idari görev yapmakta olan yurt Müdürü Sayın Cevdet Aslan ile depremzedeler için yapılan hizmetleri konuştuk…

Aslan, “Yurdumuzda; üniversite öğrencilerimize, barınma beslenme ve eğitimden oluşan 3 ayaklı bir hizmet sunuyoruz. Burada verilen eğitim tamamen ücretsizdir. Yurdumuz, üniversiteden bağımsız olarak, donanımlı şartları ile yaygın bir hizmet vermektedir.

Hepimizin bildiği üzere 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinden sonra evsiz kalan Şanlıurfa ve diğer çevre illerden gelen depremzede vatandaşlarımız için AFAD ile koordinasyon halinde, vatandaşımızın talebine yetişmeye çalışıyoruz.

Ayrıca depremzede vatandaşlarımızın çocukları için Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yapılan çalışma sonucunda 2 adet DYK kursu ve taşımalı eğitim hizmeti vermekteyiz.

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve Harran Üniversitesi aracılığıyla kendi psikologlarımız ile beraber psikososyal ve psiko sağlık hizmetleri vermekteyiz.

Depremden sonra hizmete 1500 kişilik yoğun bir mevcut ile başlayan yurt, sel felaketinin de koşulları daha da zorlaştırması ile dönem içerisinde giriş çıkışlarla 550-600 kişiye halâ hizmet vermeye devam etmektedir.

Ramazan Ayının da gelmiş olması vesilesiyle menümüze sahur hizmetleri ve gün içerisinde ramazan etkinlikleri de ayrıca eklenmiştir.

Bunun yanı sıra yurdun diğer bir bloğunda, hasar tespiti için çevre illerden gelen mühendisler, çevre ve şehircilik personeli, yardım için gelen gönüllüler, kamu personeli kuruluşları dâhil olmak üzere toplamda 10 binin üzerinde görevli ve gönüllüye de hizmet etmekten, onları misafir etmekten onur ve gurur duyduğumuzu belirtirim” dedi.

Geçmiş olsun TÜRKİYE

Yaşanan felaketten dolayı derin üzüntülerini ve başsağlığı dileklerini sunan Yurt Müdürü Cevdet Aslan, “Yaralarımızı hep birlikte saracağız. Sıkıntılarınız varsa bunları gidermek ve taleplerinizi yerine getirmek için elimizden gelen desteği ve yardımı yapacağız. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın. Hepimizi korusun. Geçmiş olsun Türkiye” dedi.

Röportaj ve Haber: Mine GÜLŞEN

Etiketler: » » » » » » » » » »
759 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.