logo

Göktürk’te Muhteşem “Fetih Yürüyüşü”

Göktürk’te Muhteşem “Fetih Yürüyüşü”

Göktürk’te Muhteşem “Fetih Yürüyüşü”

İstanbul’un Fethinin 565. yıl dönümü nedeniyle Göktürk’te muhteşem bir “Fetih Yürüyüşü” düzenlendi. Mehter Takımı eşliğinde, dev Türk bayrakları açılan yürüyüşte ellerde taşınan meşaleler cadde ve sokakları aydınlatırken, havai fişekler Göktürk semalarında renk cümbüşü yaşattı.

Yürüyüşe, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, AK Parti Eyüpsultan İlçe Başkanı Adem Koçyiğit, AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi milletvekili adayları, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Büyük Birlik Partisi Eyüpsultan ilçe teşkilatları ile çok sayıda Eyüpsultanlı vatandaş katıldı.

Bakan Süleyman Soylu yürüyüş öncesi Göktürk Meydanı’nda toplanan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı. Soylu, ”Türkiye sadece 780 bin kilometrekareden sorumlu değil. Bir taraftan Somali’ye uzattığımız el, bir taraftan Myanmar’a, Filistin’e uzattığımız el yarım kalmasın. Milli gelire oranla dünyada mağdur ve mazlum ülkelere yardım eden birinci ülke Türkiye hayalimiz yarım kalmasın. Biz bu topraklarda hep güzel başlangıçlar yaptık. Selçukluyla Malazgirt’te güzel başlangıçlar yaptık, Osmanlıyla Söğüt’te güzel başlangıçlar yaptık, Ankara’da Cumhuriyetimizle güzel başlangıçlar yaptık, çok partili siyasi hayatta demokrasiyle güzel başlangıçlar yaptık ve 2002’de Recep Tayyip Erdoğan’la çok güzel başlangıçlar yaptık” dedi.

Bakan Soylu’nun konuşmasının ardından yürüyüş başladı. Elinde meşale taşıyan Bakan Süleyman Soylu, Başkan Remzi Aydın ve vatandaşlarla beraber yürüdü. Yürüyüşün ardından Göktürk İmam Hatip Orta Okulu bahçesinde sahur yemeği yenildi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1149 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.