logo

Gönlümüz doğru ve güzel olanı sevsin

Gönlümüz doğru ve güzel olanı sevsin

Gönlümüz doğru ve güzel olanı sevsin

Mine İzgi Kağıthane

Kağıthane Belediyesi’nin Ramazan ayı söyleşilerine konuk olan Mine İzgi, “Eşimle Çok İyi Geçiniyorum: Ramazan’da Aile Olmak” söyleşisinde ailenin önemini anlattı.

Ailenin toplumları oluşturan en küçük yapı taşı olduğunu söyleyen İzgi, “Toplumun en küçük kurumu ama en önemli kurumu ailedir. Ailede yetişen çocuklar büyüyerek toplumu temsil ediyor. Aile çok önemli bir konudur

Söyleşisini aile ile ilgili hikâyelerle zenginleştiren İzgi, evlilik aşamasındaki en önemli noktaların kendini tanımak ve evlilik kararı alınan insanı tanımak olduğunu söyledi. Evlilik kararı alırken değerlendirilmesi gereken aşamalar olduğunu ifade eden İzgi,” Kendini ve karşındakini tanıma aşamasından sonra önemli olan yolu yani evliliği tanımaktır. Biz evlenirken yolu ve yol arkadaşımızı bilmiyorsak devreye panik atak girecektir” dedi.

İnsanların evlilik kararları alırken çevrelerinin etkisi altında kaldığını söyleyen İzgi, “Bizler evlenirken dolduruşa geliyoruz. Kendi kararlarımızı alamıyoruz. Çünkü kendimizi ve yol arkadaşımızı tanımıyoruz. Başkalarının senin için uygun, iyi ya da kötü  değerlendirmelerinin etkisinde kalıyoruz. Kendi kıstaslarımız, değerlendirmelerimiz olmadan bir yola çıkıyoruz. Gönlümüzün gerçekte neyi, kimi sevdiğini bile bilemiyoruz. Ama bu noktada da Kuran-ı Kerim yine bizim yardımımıza yetişiyor. Kehf suresi 10. Ayet ’de gönlün sesini açıyor. Bu ayeti inanarak okuyanların gönül gözü açılır. Gönlümüz doğru ve güzel olanı sevsin. Gönlümüz bizi doğru ve güzel olana götürecek her şeyi sevsin. Bu noktada gönlünün sesini duyabilenlerden olalım” şeklinde konuşarak insanların dış seslerin etkisiyle gönül seslerini duyamadıklarını söyledi. İzgi İslam literatüründe gönül ve vicdanın yerini anlattı.

İzgi,sizden çok rica ediyorum. Bu saatten sonra birbirinizi değiştirmek için çabalamayın. Değiştirecekseniz kendinizi değiştirin. Ben değişirsem dünya değişir. Ben pozitif bakarsam çevremdeki herkes pozitif bakar anlayışı ile yaklaşın” dedi.

Etiketler: » » » » » » » » » » » »
1561 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.