logo

Gördün mü O Yetimi İtip Kakanı!

Gördün mü O Yetimi İtip Kakanı!

Gördün mü O Yetimi İtip Kakanı!

Eğitim Bir Sen 6 Nolu Şube İdris Şekerci

Eskiler “küpünde ne varsa o sızar” der. Bazıları ile dünyanın tüm dillerini bilseniz, küpünde “nefret ve her şeye karşı” olmak varsa isteseniz de anlaşamazsınız. İdeolojik körlük bağnazlığa, anlam dünyasında -varsa tabii- yer bulamadığını eleştirmeye, insana ve insanlığa dair bir şey yapmak bir yana dursun, yapana da karşı olmaya teşne bulursun bu tipleri.

Bozuk saat bile günde iki sefer doğruyu gösterir de bir defa olsun doğruda bulamazın bu arkadaşları.

Kimden mi bahsediyorum…?!

Hay Allah nasıl da unuttum; Hani trafikte önce bakarsınız da sonra her ihtimale karşı bir daha bakarsınız ya, işte onlardan efendim!

Soldan çarklı, sürekli haklı (!) sendikacılığın kitabını (!) yazan arkadaşlardan canım! Algıyı kurguyla, doğruyu yalanla bulayan zihinlerden!!

Piyasada bazı tipler vardır; ne yaraya merhem olur, ne de merhemi olana yol verir! Bir ilahi uyarı vardır ya hepimizin bildiği;

Ne kadar da özetliyor bu arkadaşların tavrını;

“Gördün mü O hesap gününü yalanlayanı,

Odur işte yetimi itip kakan…

Yoksulu yedirmeye teşvik etmeyen!”

Herhalde malumu ilana gerek yok sanırım. Kim(ler)den bahsettiğim anlaşılıyor. Eğitim Bir Sen Genel Merkezimizin esastan sahip çıktığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortak olduğu, İHH İnsani Yardım Vakfı (Birleşmiş Milletler akreditesi olan bir yardım kuruluşudur oysa!)’nın

“Her Sınıfın Yetim Kardeşi Olsun / İyilikte Yarışan Sınıflar!” örnek projesini diline dolayan bazılarından söz ediyorum elbette!

Neymiş efendim “Okullar bağış toplama yeri değildir!”, “İHH elini öğrencinin cebinden çek!” Olur, çekelim/çeksinler efendiler!

Elimizi yetimin başından çekelim; Başını okşamayı sadaka bilen bir medeniyetin çocukları olarak!.. Dünyada milyonu aşkın yetim, öksüz çocuğu, misyonerlerin insafına bırakalım, fuhuş çetelerine terk edelim, savaş kurbanı olmalarına göz yumalım, organ çetelerine izin verelim öyle mi?

“Yarım hurma ile de olsa!…” sözüyle yoksula, yetime vermeyi tavsiye eden peygamberimize uymayı size çirkin gösteren nedir ağalar?!

İnsanlığın öldüğü yerde insan yaşamaz beyler! Ha bir de merak ettim; Siz bu çocukların/yetime harçlığından gönüllü olarak pay ayıran öğrencilerin nesi oluyorsunuz?!

Anlamadım!…

Gölge etmeyin, başka ihsan istemez!…

İdris Şekerci

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
1346 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.