logo

Gücün Yanında Adaletin Yoksa Hiçbir Mana İfade Etmez

Gücün Yanında Adaletin Yoksa Hiçbir Mana İfade Etmez

Gücün Yanında Adaletin Yoksa Hiçbir Mana İfade Etmez

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil Kağıthane

Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Kağıthane Belediyesi’nin Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlediği Kültür Sanat Etkinliklerinde “Osmanlının Kuruluş Ruhu” adlı bir söyleşi düzenledi.

Osmanlının Kuruluş Ruhu Gültepe Kültür Merkezi Kağıthane

Farklı yayın evlerinden toplam 17 kitabı yayınlanan Ahmet Şimşirgil, İnsan dilinin altında gizlidir. Osmanlı kadar iftiraya ve hakarete uğrayan ikinci bir devlet ve millet yoktur. Osmanlı eserleri halen yaşıyor. 7 asır devam eden bir ülke yoktur. Osmanlı Devletinin 570 senesi Uluslararası bir güç son 50 senesi ulusal bir güçtür. Adil bir devlettir. Gücün yanında adaletin yoksa hiçbir mana ifade etmez. Şuan Osmanlının yönettiği yerlerde 54 ülke var” dedi. Şimşirgil, “Bu ülkede eşi benzeri olmayan bir dil devrimi yaşadık. 1000 yıllık eserler toprağa gömüldü, insanlar hapse atıldı”dedi.

Gücün Yanında Adaletin Yoksa Hiçbir Mana İfade Etmez

Şimşirgil, ”Tarih bilmek size şahsiyet kazandırır. İnsanlar Osmanlıyı dizilerden öğreniyor ve gerçekten öyle olduğunu sanıyor. Bunların hiçbir tarihsel dayanağı yoktur. Tarihle ilgili en iyi bilgiyi doğru kaynaklardan okuyarak alabilirsiniz. Mesela Fetih 1453 filminde Fatih’in bütün şahsiyetini öldürdüler. Muhteşem Yüzyıl filminin ise doğru bir tek karesi bile yoktur” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil-Fazlı Kılıç

Söyleşinin son bölümünde katılımcıların sorularını da alan Şimşirgil, Osmanlı Tarihi ile ilgili gelen sorulara da cevaplar verdi. Programın sonunda Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç tarafından Ahmet Şimşirgil’e plaket ve çiçek takdim edildi.

Ahmet Şimşirgil Kağıthane Gültepe Kültür Merkezi

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1386 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.