logo

Gültepe İmam Hatip Ortaokulu Bursluluk Sınavı Düzenliyor

Gültepe İmam Hatip Ortaokulu Bursluluk Sınavı Düzenliyor

Gültepe İmam Hatip Ortaokulu Bursluluk Sınavı Düzenliyor

Gültepe İmam Hatip Ortaokulu 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı için “Bursluluk Sınavı” düzenliyor ve dereceye giren öğrencilere de özel proje sınıfları açmayı planlıyor.

Devlet Okulunda Bir İlk

Genelde özel okulların düzenlediği bursluluk sınavını Kağıthane’nin en iyi fiziki şartlarına ve en iyi öğretmen kadrosuna sahip Gültepe İmam Hatip Ortaokulu düzenliyor.

Gültepe İmam Hatip Ortaokulu 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı için Bursluluk Sınavı kayıtları başlamış olup son başvuru tarihi 25 Nisan 2019’dur. Bursluluk Sınavı 27-28 Nisan 2019 Saat:13:00’de yapılacaktır. Sınav ilkokul 4.sınıfa giden öğrenciler içindir.

Proje Sınıfları Açtık

Konu hakkında görüş aldığımız Gültepe İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Necat Korkmaz, “Gültepe İmam Hatip Ortaokulu 2013 yılında yeni yapılan binası ile eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Kağıthane ilçesinde bulunan diğer devlet okullarından farklı olarak özel okul konsepti ile tasarlanmış ve kurgulanmıştır. Okulumuzun kendine ait kapalı spor salonu, modern konferans salonu, fen laboratuvarı, görsel sanatlar atölyesi, müzik sınıfı, teknoloji tasarım atölyesi ve bilişim sınıfı gibi öğrencilerimizin yeteneklerini sergileyebilecekleri imkânlara sahiptir.

Okulumuzda başarıyı en üst seviyeye çıkarmak, öğrencilerimize dil eğitimi noktasında farklı imkânlar sunmak amacıyla proje sınıfları oluşturduk. Gönüllülük esası, başarı notu kriterine göre oluşturulan proje sınıflarımızda İngilizce ve Arapça ağırlıklı bir eğitim modeli oluşturulmuştur. Koçluk eğitimi ile bireysel destek alan öğrencilerimiz yabancı uyruklu öğretmenlerden aldıkları derslerle dil öğrenimi noktasında gözle görülür başarılara imza atmışlardır. Her ay yapılan deneme sınavları ile akademik başarıları gözlemlenen proje sınıflarımızda başarı oranı %95’lere kadar ulaşmıştır” dedi.

Korkmaz, “İyi bir eğitim kurumu, yabancı dil eğitiminin bilincinde olmalıdır; çünkü erken yaşlarda başlayan dil eğitimi, öğrenmeyi ve gündelik yaşamda uygulamayı büyük ölçüde kolaylaştırır. Gültepe İmam Hatip Ortaokulunda ise İngilizcenin yanında Arapça ikinci yabancı dil olarak öğretilmektedir. Proje sınıflarımızda haftada 6 saat İngilizce 4 saat Arapça dersi yabancı uyruklu öğretmenlerimiz tarafından ve hiçbir Türkçe sözcük kullanılmadan verilmektedir” dedi.

Necat Korkmaz “Bir veli olarak çocuğunuzun iyi bir imkanda ve proje sınıfında okumasını istiyorsanız lütfen okulumuzun web sitesine girip online kayıt formunu doldurunuz. Sınav sonucu 400 puan ve üstü alan öğrencilere okul kaydında öncelik yapılacaktır. 497 puan ve üstü alan öğrencilere de bir sene burs imkânı sunulacaktır. Bursluluk sınavında 1. öğrenciye 200 TL, 2.ye 175 TL, 3.ye 150 TL, 4 ile 10.öğrencilere ise okulumuza kayıt yaptırmak şartıyla 1 yıl boyunca burs verilecektir” dedi.

Gültepe İmam Hatip Ortaokulu Proje Sınıfları Öğrenci Seçme Sınavına online kayıt olmak için aşağıdaki butona tıklayınız!

SINAV ŞARTNAMESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
5094 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.