logo

Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne İftira Boşa Çıkmıştır

Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne İftira Boşa Çıkmıştır

Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne İftira Boşa Çıkmıştır

MEB tarihinde bir ilki gerçekleştirerek bütün dünyayı tehdit eden Covid-19 Pandemisi üzerine Meslek Liseleri’ni stratejik bir üretimin parçası hâline getirdi. Bu konuda en büyük katkının Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’e ait olduğu ise hepimizin malumu.

Kağıthane Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, alt yapısı müsait olan, devletin ihtiyaç duyduğu maske, siperlik ve önlük gibi malzemelerin üretiminde “Ben de varım!” diyen okullardan birisi.

Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi özverili idari kadrosu ve alan öğretmenleri ile birlikte bu süreçte siperlikli maske, tek kullanımlık; çatal, kaşık, bıçak ve tabldot üretiminde bakanlığın takdirini kazanacak düzeyde adeta bir üretim seferberliğine girişti.

Kimi insanlar vardır, ülkesi ve milleti için canla başla çalışan, kimi insanlar da vardır; siyaseten rant devşirebilmek adına devletin tökezlemesine bile rıza gösterir.

YALAN, TÖHMET VE İFTİRA HABER

Bir kaç gün önce “sendika63.org” adlı bir site, Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında okulun “WhatsApp grubunda paylaşılan yazışmaları” cımbızlanarak masa başı haber yaptı. Okul yönetimi güya risk grubundaki öğretmenlere “Kaymakam ve İlçe Milli Eğitim Müdürü okula gelecek gelin çöpleri toplayın” talimatı vermiş.

Sorumlu habercilik, haberin doğruluğunu teyit etmek için “bir öğretmene görev ve sorumluluk alanı dışında talimat verdiği iddia edilen tarafın” da görüşünü almaktır. Malum site tam da -belli ki- kendine yakışanı yapmış okul içindeki muhbiri üzerinden düzmece bir haber yapmayı tercih etmiştir.

Doğru haberin adresi; “Sözün Gücü Vicdanın Sesi” Hasbahçe Gazetesi olarak olayı yerinde gözlemlemek ve konunun gerçekliği hakkında malumat edinmek için ilgili okulu ziyaret ettik.

Peki, Meselenin Aslı Nedir?

İddia edilenin aksine sorumluluk alan meslek öğretmenleri ve idareciler Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında canhıraş bir şekilde siperlik maske, çatal, bıçak, kaşık ve tabldot üretiyor. İddia edilenin aksine “karşılığında 6 saatlik ek ders ücreti alınan atölye bakım ve düzeni için sorumlu şeflerin davet edilmesi meselesinden öte bir şey olmadığı” gerçeği ile karşılaştık.

Ayrıca, çöplerin toplanması için Kağıthane Belediyesi tarafından gönderilen personel ve okulun İŞ-KUR kapsamında çalıştırdığı elemanlar tarafından yapılmış olduğunu tespit ettik.

İlaveten ülkesi için seferberlik bilinciyle üretim yapan diğer Meslek Liselerinde de müşahede ettiğimiz üzere Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de -okul içi yazışmaları kanunsuz bir şekilde basına sızdırmak suretiyle- bir sendikanın planlı organizesi ile olayı sabote etme niyetinde olan kişi ya da kişiler olduğunu gözlemledik.

Yaptığımız iş kanun ve yönetmeliğe uygundur

Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa HOŞYİĞİT, “konunun idari ve adli yönden soruşturulması için hukuki haklarımızı kullandık. Yaptığımız iş kanun ve yönetmeliğe uygundur. Yasal haklarımız sonuna kadar kullanacağız” dedi.

Meyvesi olan ağaç taşlanır

Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci ise “Eğitim Bir Sen olarak bu konuda iftira atılmak suretiyle töhmet altında bırakılan okul yöneticilerinin yanında olacağız. Biz biliyoruz ki; Meyvesi olan ağaç taşlanır” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
2617 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.