logo

Haddini Bil Perinçek

Haddini Bil Perinçek

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal TV’nin canlı yayınına katıldı. Perinçek burada “Türkiye Nereye Gidiyor?” söyleşisi gerçekleştirdi. Zaman zaman ilginç söylemleriyle gündeme gelen Perinçek, burada yaptığı konuşmasında da tepki çeken açıklamalarda bulundu.

Perinçek’ten Haddini Aşan Benzetme

Vatan Partisi’nin geldiği nokta ile Hz. Muhammed (s.a.v.) dönemini karşılaştıran Perinçek, “Hz. Muhammed Mekke’de tebliğde bulunduğunda kaç kişi ona biat etti? Hz. Muhammed 1 yılda ancak 40 kişiyi buldu, hiç olmazsa biz 40 bin kişiyi bulduk. Hz. Muhammed’den çok ileri bir noktadayız.” ifadelerini kullandı. Perinçek’in bu açıklamasından sonra gülmesi ve alanda bulunanların alkış tutması ise dikkat çekti.

Tepkiler çığ gibi büyüyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in haddini aşan sözleri sosyal medyada tepki topladı. Sözlerinde Hz. Muhammed (s.a.v.) ve dini değerlere hakaret ettiği gerekçesiyle birçok kişi sosyal medyadan Perinçek’e tepki gösterdi. Doğru Perinçek Twitter’da kısa sürede TT oldu.

Hadsiz ve talihsiz bir kıyas!

Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlahiyatçı Yazar Ayetullah COŞKUN, “Doğu Perinçek hadsiz ve talihsiz bir kıyas ile maksadını ziyadesiyle aşmıştır. İnşallah çıkıp özür dileyecek bir erdem gösterir. Yeryüzünde bugüne kadar yaratılmış ve kıyamete kadar yaratılacak hiç bir insan Hz. Muhammed (s.a.v) ile kıyaslanamaz! Peygamberimizin hayatında, gönderildiği dönemde olduğu gibi günümüzde de, bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatacak güzel örnekler vardır. O, insanı insan yapan bütün güzelliklerin ve ahlâkî erdemlerin odaklandığı bir şahsiyettir. O’nun örnek alınması, Kur’an merkezli olarak bütün yönleriyle tanınması, insanlığın huzur ve mutluluğu için yaptığı çağrının güncelleştirilerek hayatımıza yansıtılmasıyla mümkündür. Bizler O’nun ümmetiyiz. Kim olursa olsun herkes haddini bilecek, değerlerimize ve sevgili peygamberimize kimse laf söyleyemez, dalga geçip gülemez! Bu sözlerinden dolayı Perinçek hakkında, TCK 216. Madde kapsamında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, re’sen “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan soruşturma başlatılmasını talep ediyoruz” dedi.

Hasbahçe Gazetesi olarak Doğu Perinçek’ten biran evvel İslam aleminden özür dilemesini bekliyor bir daha böyle haddini aşan sözler kullanmamasını ve Cumhuriyet Savcılığından da soruşturma açmasını talep ediyoruz.

İşte o hadsiz konuşma:

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler:
856 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.