logo

Haksızlık karşısında mazlumdan yana, zalime karşı durmalısınız

Haksızlık karşısında mazlumdan yana, zalime karşı durmalısınız

Haksızlık karşısında mazlumdan yana, zalime karşı durmalısınız

abdurrahman dilipak kagithane

Kağıthane Belediyesi Ramazan etkinliklerinin konuğu olan Abdurrahman Dilipak “İslam Dünyası ve Türkiye” söyleşisi ile sevenleriyle buluştu.

Türkiye’de ve dünyada İslam algılanışını değerlendiren Dilipak, İslam dünyasının sorunlarından bahsederek, çarpıcı örnekler verdi. Müslüman ülkelerin içerisinde bulunduğu durumu istatistikî bilgilerle anlatan Dilipak, Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözümleri için öneriler sundu.

Dilipak, “İnsanlık tarihi boyunca, barış yolunda sürdürülen mücadeleler kolay olmamıştır” diyerek, ”Haksızlık kimden gelirse gelsin kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana, zalime karşı durmak zorundasınız.”dedi.

Barışın tüm dünya için önemli olduğuna değinen Dilipak, “Adalet yoksa barış da yok. Adalet ve Barış yoksa hürriyet yok”, “İslam bizi barışa götürür. Aklımızı ve vicdanımızı barıştırır, fıtratla, tabiatla, havayla, suyla, hayvanla toprakla barıştırır”

“Hak, pazarlık konusu yapılamaz” diyen Dilipak; “İnsanların kanaat farkı olabilir. Herkesin inancı kendine, herkesin dini kendine. Selçuklular zamanında Müslümanların şeytana tapanlara gösterdikleri anlayışı bugün insanlar birbirlerine göstermiyorlar” dedi.

İslam’da barış ve özgürlük kavramlarına değinen Dilipak, “Birey ve toplumları barışa çağıran ve içtenlikle barışın gönüllü elçiliğini yapan bütün peygamberlerin ortak çabası, insanlığı barışa ve huzura kavuşturmaktır.” şeklinde konuştu.

Etiketler: » » » » » » » » » »
1092 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.