logo

Harama Dur De!

Harama Dur De!

Harama Dur De!


Kumar ve şans oyunlarının taraflar arasında kin, nefret ve düşmanlığa yol açması kaçınılmazdır. Bununla beraber toplumsal yaralar doğuracağı facialar gün gibi açıktır.

Yılbaşı Özenti ve İsraftır

Yılbaşı Toplumumuzda kültürel tahribata, kimlik bunalımına yol açtığı, yeni yetişen kuşakları kendi öz değerlerinden ve geleneklerinden koparıp Batı’nın önce hayat tarzına alıştır­dığı, sonra değer ve inanç esaslarına sıcak bakmaya ve giderek onları be­nim­semeye götürmektedir.

Piyango Haramdır

İnsanlığın ve ahlakın başını büyük sıkıntılara sokan üç büyük bela vardır: Bunlar; içki, kumar, zina. Bu üçü de maddi hayatımızı sömüren ve manevi hayatımızı kemiren bizi bizden ayıran kıymetli vakitlerimizi heba eden baş düşmanlarımızdır. Kumarla, mal telef olur. Vakti israfla heba olur. İradesi zayıf müminin bu yolda kazancı da haram olur.

Haram kazanç; hile, düşmanlık ve kin demektir

Kumar, insana yaratıcısını unutturan, namaz kılmaktan alıkoyan, tembelliğe, atalete sürükleyen, çalışma gücünü yok edip insanlar arasına kin ve düşmanlık tohumlarını saçan haksız bir kazanç yoludur.

Bütün bunları gören, bilen ve üzerinde fikir yorabilen kişilere Kur’an ifadesiyle şöyle sormak gerekir: “ARTIK (bunlardan) VAZGEÇTİNİZ DEĞİL Mİ?”

Etiketler: » » » » » » » » » » »
1585 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.