logo

Hastaneler tıklım tıklım

Hastaneler tıklım tıklım

Hastaneler tıklım tıklım

kagithanedevlethastanesi

Burun akıntısı, öksürük, ateş ya da baş ağrısı şikâyetiyle hastanelere başvuranların sayısında son dönemde ciddi bir artış yaşanıyor. Uzmanlar son günlerde salgının boyutunun arttığını belirtiyor ve uyarıyor: “H3N2 virüsü ile karşı karşıyayız. Her hasta en az 1 hafta dinlenmeli, risk grubundakiler mutlaka doktora görünmeli. Daha geç geçen daha ağır seyreden bir hastalık görüyoruz. Aralık başı, ortası gibi başlayan salgın şu sıralar en yüksek seviyeye ulaştı. Giderek sayılar artıyor.”

Gribe karşı bu dönemde kalabalık ortamlara girmekten kaçınmak, mutlaka sık sık elleri yıkamak, bol bol c vitamini tüketmek, bilinen gripli kişilerden uzak durmak, öpüşüp sarılmamak, aynı odada kalınıyorsa sık sık odayı havalandırmak, evde istirahat etmek, işe ya da okula rahatsızlık bitmeden dönmemek gerekiyor.

Bir dönem kene, bir dönem domuz gribi, bir dönem kuş gribi hastalıklar görülen ülkemizde şimdide H3N2 virüsü grip salgını başlamasını uzmanlar dış güçlerin oyunu olabileceğini dile getiriyorlar. Acaba bu gibi hastalıkların virüsü, üzerimize mi atılıyor sorusunu akıllara getirmiyor da değil !

 

Etiketler: » » » » » » » »
1169 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.