logo

Hatay Hassa’da Erzurum Mahallesi Kuruldu

Hatay Hassa’da Erzurum Mahallesi Kuruldu

Erzurum Konfederasyonu (ERKON) organizasyonuyla Erzurumlu vakıf, dernek ve federasyonların destekleri ve Erzurumlu iş adamlarının katkıları ile Hatay’ın Hassa ilçesinde depremden etkilenen vatandaşlar için geçici barınma merkezi açıldı.

6 Ağustos Pazar günü Hatay Hassa İlçesinde kurulan Erzurumlular Mahallesi açılışına; AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Yahya Çelik, Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hassa Kaymakamı Osman Acar, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Değer Eğitim Başkanı, Erzurum Vakıf Başkanları, Erzurum Federasyon Başkanları ve Dernek Başkanları, Bağışçı iş adamları, dernek yöneticileri ve Hassalı Erzurumlular katıldı.

Mahalle 240 konuttan oluşuyor

240 konuttan oluşan Erzurum Mahallesi’nde bulunan tesisler arasında kurs merkezleri, mescit, çamaşırhane, misafirhane, güvenlik ve yönetim bölümleri yer alıyor. Erzurum Mahallesi’nin sokaklarına, Erzurum ilinin ilçelerinin isimleri verildi. Ayrıca, mahallede bulunan meydana da “İbrahim Erkal Meydanı” adı verildi. Mahallede bulunan evlere bağış yapan vakıf, federasyon ve derneklerin isim ve logoları da asıldı.

Açılışta konuşma yapan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanın Mehmet SEKMEN, “Bugün sizlerle Hatay Hassa Erzurum Mahallesi Konteyner Kent’in açılışını gerçekleştirdik. ERKON, Erzurum dernek ve vakıflarımızın katkılarıyla depremzede kardeşlerimiz için inşa edilen Erzurum Mahallemize destek veren tüm hemşerilerimize yürek dolusu teşekkür ediyorum” dedi.

Kağıthaneli dadaşlar depremzede kardeşlerinin yanında

Kağıthane Erzurumlular Derneğinin destek verdiği Erzurum Mahallesinin açılışına Dernek Başkanı Mehmet Yüksel Kızıloğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Başkan Kızıloğlu, “Dadaşlar her zaman depremzede kardeşlerinin yanında olacaktır. Hatay İli Hassa ilçesinde kurulan Erzurumlular Mahallesine Kağıthaneli Erzurumlular ve işadamları olarak destek verdiğimiz için mutluyuz. Deprem bölgesindeki yaraları hep beraber saracağız” dedi.

Küçük bir hayali, büyük bir gerçeğe dönüştürdük

Depremlerin ardından devlet millet el ele vererek AFAD ve Kızılay başta olmak üzere yardım kuruluşlarıyla bölgede ciddi hizmetler yapıldığını ifade eden ERKON Genel Başkanı Ali Murat Alatepe, “Küçük bir hayali, büyük bir gerçeğe dönüştürerek Türkiye’nin en büyük konteynır mahallesini kurmamıza vesile olan tüm Erzurumlulara minnettarız” dedi.

Alatepe, “Biz Erzurumlular olarak depremin ilk gününden beri bölgede ciddi çalışmalar yaparak yaraları sarmaya çalıştık. İlk günden beri gerek Kızılay aracılığıyla gerekse AFAD aracılığıyla veya bireysel çabalarla yardımları bölgeye ulaştırmaya çalıştık. Fakat anlık yapılan yardımların çözüm olmayacağını sadece günü kurtarmak için bir nebze ilaç olacağını bilicindeydik. Daha kalıcı bir şeyler yapmamız gerektiğinin farkındaydık. ERKON olarak Türkiye genelindeki vakıf, dernek ve federasyonlarımızla istişare ederek bölgeye geçici barınma merkezi oluşturma kararı aldık. 100 konteynır ev yapmak için çıktığımız yolda aldığımız desteklerle şükürler olsun bu gün tam 240 konteynır evi ihtiyaç sahiplerine teslim ettik” dedi.

Erzurumlular adına buradayız

Alatepe, “Erzurum Mahallemizin açılışını gerçekleştirerek, geçici barınma ihtiyacına destek olmak için buradayız. Erzurumlular adına buradayız. Erzurum adına buradayız. Vatanımız dirliği, Milletimizin birliği için buradayız. En büyük afetlerin dahi bu müstesna milleti yıkamayacağı kadar bir ve beraber olduğumuzu kanıtlamak için buradayız. Vatanın her bir karışının, her bir Erzurumlunun Şahsi meselesi olduğunu haykırmak için buradayız. 240 meskenlik Erzurum Mahallesi Hatay-Hassalı hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

Açılışta 6 ton kuru gıda, 150 koli hijyen paketi, 150 çift ayakkabı, çocuklar için oyuncak, çikolata ve benzeri ürünler dağıtıldı.

Açılış çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.

Hassa’ya 1 Konteyner Gönderdik

Konu hakkında görüş aldığımız Hasbahçe Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Kağıthane Erzurumlular Derneği Başkan Yardımcısı Ayetullah Coşkun, “Kağıthane Erzurumlular Derneği olarakbaşlattığımız kampanya ile yönetim kurulu ve üyelerimizden, iş adamlarımızdan topladığımız bağışlarla Hatay İli Hassa İlçesindeki Erzurumlular Mahallesi için bir konteyner alıp gönderdik. Açılışa da derneğimiz adına; dernek başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz katılım gösterdi. Konteynerde kalacak ailemiz için hayırlı olsun. Yardımsever Erzurumlulardan Allah razı olsun. Rabbim bir daha böyle felaketler göstermesin” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1366 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.