logo

HAYDİ gençler HİKÂYE yarışmasına!

HAYDİ gençler HİKÂYE yarışmasına!

HAYDİ gençler HİKÂYE yarışmasına!

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Burak Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü İşbirliğiyle Kudüs temalı bir kısa hikâye yarışması düzenleniyor.

Lise öğrencileri yazdıkları öyküleriyle Kudüs’ü anlatacak. “Senin Şehrin Senin Hikâyen” temalı yarışmaya imam hatip lisesinde okuyan gençler, Nisan ayına kadar başvurabilecekler. Yarışma sonunda kazanan öğrencilerden ilk üç kişiye Kudüs seyahati hediye edilecek. Diğer derecelere de çeşitli ödüller var.

Son başvuru 3 Nisan

Projeye katılmak isteyen gençler, 16 Aralık 2019 tarihinden itibaren öykülerini online olarak “www.kudusyarismalari.com” adresine gönderebilecek.

Başvurular 3 Nisan 2020 tarihine kadar devam ederken sonuçlar 8 Mayıs’ta ilan edilecek. Ödül töreni ise 6 Haziran’da gerçekleştirilecek.

Hikâye yarışmasında dereceye giren öğrencilere birincilik ödülü olarak Kudüs ziyareti ve 1.500 TL, ikincilik ödülü olarak Kudüs ziyareti ve 1.250 TL, üçüncülük olarak da Kudüs ziyareti ve 1.000 TL takdim edilecek. Ayrıca mansiyon kazanan 5 öğrenciye de tablet verilecek.

LİSELİLER KUDÜS’ÜN HİKAYESİNİ YAZACAK

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, “Öğrencilerimizin okuyan, düşünen, yorumlayan, medeniyetimizin tarihi ve kültürel mirasını geliştiren, zenginleştiren ve yaygınlaştıran bireyler olarak yetişmelerini sağlamaya, onları insanlığa karşı sorumluluk duyan, yapıcı, üretken ve verimli kişiler olarak yetiştirmeye, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak geleceğe ve ortak bir genel kültür vererek yükseköğretime, mesleğe, hayata ve iş alanlarına hazırlamaya; onlara planlı çalışma alışkanlığı edinebilme, serbest zamanlarını etkin ve verimli değerlendirebilme, sorumluluk alabilme, bireysel olarak veya başkalarıyla iş birliği içinde çevresindeki toplumsal sorunlarla ilgilenebilme ve bunların çözümüne katkı sağlayacak nitelikte projeler geliştirebilme ve uygulayabilme davranış ve becerilerini kazandırmaya yönelik çalışmalara azami önem vermekte ve öğrencilerimize bu becerileri kazandırmak amacıyla kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kurumlarıyla işbirliği yapılmaktadır” açıklamasında bulundu.

Kudüs tüm insanlığın ortak değeri

Konu hakkında görüş aldığımız ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal ise “Kudüs hepimizin ortak değeri. Biz imam hatipli gençlerimizin bu konuda bilinçlenmesi talebimizi dile getirdiğimizde bu proje ortaya çıktı” dedi. Yarışma ile konuyu imam hatipli gençlerimizin gündemine taşımış olduklarını belirten Çal, “Bu projede öncelikle sahiplenme duygusunu artırmak ve Kudüs’ü gündeme taşımak istiyoruz. Kudüs sadece orada yaşayan Müslümanların değil tüm insanlığın ortak değeri. Bu sahiplenme duygusunu ortaya çıkarmak ve imam hatipli gençlerimizin gündemine bu konuyu taşımak gerçekten çok değerli bir çalışma” diye konuştu.

Senin şehrin diyoruz

Burak Derneği Genel Başkanı Adem Yenihayat ise, Türkiye’deki imam hatip liseleri arasında ÖNDER’le ve Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirdikleri yarışmanın oldukça önemli yarışma olduğunu belirtti. Yarışmada slogan olarak “Senin şehrin, senin hikayen” ifadesini kullandıklarının altını çizen Yenihayat sözlerine şöyle devam etti: “Biz, öğrencilerimize senin şehrin diyoruz, senin ilk kıblen hem de senin ecdadının şehri. Sen bu değerle ilgili bir hikaye yaz diyoruz. Kudüs senin kaleminle daha da sana ait olsun, öğrenciler en güzel hikayelerini Kudüs için yazsın istiyoruz. Çünkü Kudüs onların.”

Neden düzenleniyor?

Öğrencilerde inanç, tarih ve kültürel değerler açısından Kudüs’ün yeri ile ilgili farkındalık oluşturmak, öğrencileri Kudüs hakkında araştırma yapmaya teşvik etmek ve bu konuda bilgilerini zenginleştirmelerine fırsat oluşturmak amacıyla düzenlenen yarışma aynı zamanda Kudüs’ün inanç ve medeniyetimizdeki yerine dikkat çekmeyi de hedefliyor. Gençlerin öyküleriyle katılacakları program onların yazma ve ifade becerilerini de artırmayı öngörüyor. Türkiye’de 1626 lisede eğitim gören 496 bin imam hatip lisesi öğrencisi yarışmaya katılabilecek.

Kaynak: ÖNDER

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler:
1317 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.