logo

Haydi Liseli Gençler Siyer-i Nebi Yarışmasına

Haydi Liseli Gençler Siyer-i Nebi Yarışmasına

Haydi Liseli Gençler Siyer-i Nebi Yarışmasına

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Türkiye genelinde lise öğrencilerine, Milli Eğitim Bakanlığı’nın izniyle 15 Aralık 2019 Pazar günü 11.00’da “Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması” düzenliyor.

Anadolu Gençlik Derneği, Türkiye’deki öğrencilerin yarışmaya katılmaları için hummalı bir çalışma yürüterek okul yöneticilerini ziyaret edip yarışmayla ilgili bilgilendirmede bulunuyor.

Türkiye’de yarışmaya katılmak isteyen liseli öğrenciler 15 Kasım 2019 Cuma gününe kadar => Online Başvuru <= yapabilirler.

Sınav Hakkında Genel Bilgi

  • Son Başvuru: 15 Kasım 2019
  • Giriş Belgesi Alma: 7 Aralık 2019
  • Sınav Tarihi: 15 Aralık 2019
  • Sonuçların Açıklanması: 30 Aralık 2019
  • Ödül Töreni: 31 Aralık 2019

AGD Genel Merkezinin Ödülleri Şunlardır:

1. ye 5.000 TL

2. ye 4.000 TL

3. ye 3.000 TL

4. ye 2.000 TL

5. ye 1.000 TL

Belirtilen Ödüller Türkiye Geneli Dereceye Giren Yarışmacılarımız İçindir.
Dereceye Giren Yarışmacılara + Kitap Seti Hediye Edilecektir.

Yarışmayı Neden Yapıyoruz?

Anadolu Gençlik Derneği Genel Başkanı Salih Turhan yarışma hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Bir çiçekle bahar gelmez ama her bahar bir çiçekle başlar. Her genç yetiştirilmeyi bekleyen bir çiçektir. Bizim için susuz ve ekilmemiş topraklardaki hiçbir gencimiz feda edilmeyecek kadar değerlidir ve baharı başlatacak çiçeğin tohumunu atmak vazifesi bizlerindir.

Fidanlar erken yaşlarda eğilirler, şekil alırlar. Gençlerimiz de Ortaokul çağlarında şekillenirler ve aldıkları şekilleri çevrelerine aksettirirler.

Ülkemiz gençliğinin içerisinde bulunduğu ahval ortadadır. Gençlerimize bulundukları konumu, kendilerine kalan mirası ve gidecekleri rotayı vermek için yarışmamız çok önemlidir.

Türkiye geneli Lise öğrencilerinin katılacağı Siyer-i Nebi Yarışması hedefi doğrultusunda, Peygamberimizin Hayatını gençlerimizin örnek alması son derece mühimdir. Yapacağımız yarışma bir nebze de olsa ülkemizde bulunan Liseli gençlere ulaşmakta önemli bir adımdır” dedi.

Efendimizin İzinde Bir Gençlik

Turhan, “Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) hepimiz için en güzel örnektir. Bütün yönleriyle ümmetin hayatına örnek olmuştur. İyilikte, yardımda, cömertlikte, infakta, sevgide, mazluma kucak açmada, zalimin zulmüne engel olmakta, yardımda, ailesine ve ev işlerine yardım etmesinde, ticari dürüstlüğünde canlı örnek abidesi olarak karşımızda durmaktadır.

Yarattığı insanı bütün yönleriyle en iyi bilen Rabbimiz, örnek alacağımız modeli yaratmış, eğitimini vermiş “And olsun ki Allaha ve ahirete kavuşmayı uman Allah’ı çokça zikreden kimseler ve sizler için Allah’ın Resulü en güzel örnektir.” (Ahzab 21) ayetiyle kulların dünya hayatında rehberini bildirmiştir.

Hz. Peygamberimiz, gençlerin elde edeceği sevapları şu hadisi şerifiyle müjdeliyordu: “ Yedi sınıf insan vardır ki Yüce Allah kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan ilki, adil devlet başkanları, ikinci olarak ta Allah’a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişen gençtir.”

Efendimizin İzinde bir gençlik olarak O’nun hayatını, ahlakını, örnek almak için gayret gösteriyoruz. Ortaokullu Gençlerimizin de bu değerden uzak kalmaması ve Peygamberimizi tanıyıp örnek alması için; O’nun yanında mücadele eden Genç Sahabelerin izinden giden bir gençlik arzuluyoruz. Allah’a İbadet eden, temiz bir hayat içinde yetişen bir nesil, bir gençlik yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » »
1749 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.