logo

Herkesin Gönlüne Taht Kuran Eğitimci Yazar Sezayi TUĞLA Vefat Etti

Herkesin Gönlüne Taht Kuran Eğitimci Yazar Sezayi TUĞLA Vefat Etti

Hasbahçe Gazetesi yazarlarımızdan, Kağıthane’nin sevilen eğitimci, siyasetçi, şair yazar Sezayi Tuğla mübarek üç ayların 3. günü 25 Ocak Çarşamba günü sabaha karşı geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Sezayi TUĞLA’nın ölüm haberi Kağıthane’de büyük üzüntü yarattı.

Tuğla Ailesinin Acı Günü

Cenazesi, 25 Ocak Çarşamba günü Kağıthane Gürsel Mahallesi, Hz.Ali Camii’nden, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Hasdal Mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi.

Mütevazı kişiliği ile hemen hemen herkesin gönlünde taht kuran Sezayi TUĞLA’nın cenaze namazına ailesi, yeğenleri, torunları, akrabaları, dostları ve komşularının yanı sıra TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, siyaset, eğitim ve işadamları dünyasından birçok isim ve sevenleri katıldı.

Sezayi TUĞLA’nın damadı Baki AKÇA: “Çok değerli büyüğümüz, mübarek üç aylardan Recep ayında vefat eden muhterem babamız Sezayi TUĞLA’nın cenaze törenine katılan, telefonla arayan, mesaj çeken ve katılamayan tüm dostlarımıza ayrı ayrı teşekkür eder şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Sezayi Tuğla Kimdir?

1953 yılında Sivas, Suşehri İlçesinin Çakırlı köyünde dünyaya geldi. İlkokul 1-2 ve 3. Sınıfı Suşehri Hürriyet İlkokulunda okudu. 1962 yılı 27 Mayısında ailesiyle birlikte İstanbul Kâğıthane’ye taşındı. İlkokul 4 ve 5. Sınıfı Okmeydanı İlkokulunda okuyarak mezun oldu.

Daha sonra Çağlayan Orta Okulunu bitiren Şair, 1969 da Gemi Yapı Meslek Lisesine kaydını yaptırdı ve Gemi Motoru Ustası olarak 1972 yılında mezun oldu. O yıl Haliç Tersanesinde işbaşı yaparak aynı yıl içinde dünya evine girdi.

1982 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesine giren şair 1986 yılında 4 yıllık Üniversitenin Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1989 yılında Haliç Tersanesinden ayrılarak serbest çalışma hayatını seçen Sezayi Tuğla, siyasette Refah Partisi kadrolarında çeşitli kademelerde görev aldı. 1994-99 arası Kağıthane ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği de yapan Tuğla, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la aynı çatı altında ortak siyasi görüşleri paylaştılar.

Şair, 1996 yılında emekli olduktan sonra kutsal görev olarak nitelendirdiği “Eğitim Camiası”na katıldı. 1998-99 arası Atatürk Eğitim Fakültesi’ne devam eden Sezayi Tuğla, Pedagojik Formasyon ve Sınıf Öğretmenliği sertifikası alarak, 1998-2003 yılları arasında Özel Sadabad Eğitim Kurumları’nda Resim ve İş Eğitimi öğretmenliği yaptı. Öğretmenlik yıllarında zaman zaman “Karma Resim Sergileri”ne katılarak, eserlerini teşhir etme imkânları da buldu. Bir kaç dönem Kağıthane Belediyesi El Yapımı Kağıt Atölyesi Sorumluluğu yaptı.

65 yıllık hayatının acı-tatlı karelerinden oluşturduğu yazıları kitaplaştırarak 5’i Bir Yerde “Sezayi Divanı” adlı eserleri çıkardı: 1-En Güzel Mesajlar, 2-Düz Ayna, 3-İlahi Mobese, 4-Bibereyn, 5- Evvelden Ahire Katreler. Hasbahçe Gazetesinde köşe yazarlığı yapan Tuğla, Nasrettin Hoca’nın fıkralarını şiir haline getirip bir farkındalık oluşturdu. 25 Ocak 2023 Pazartesi günü sabaha karşı vefat etti.

Hasbahçe Gazetesi ailesi olarak yazarımız Sezayi TUĞLA’ya Allah’tan rahmet ve mağfiret, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz. Mekânı cennet, menzili mübarek olsun.

Rahmetli Sezayi TUĞLA ve tüm ölmüşlerimiz için bir Fatiha okuyalım inşallah.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » »
544 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.