logo

HİÇ, OLMAYAN PARANIZI HARCADINIZ MI?

HİÇ, OLMAYAN PARANIZI HARCADINIZ MI?

Belki ilk bakışta diyeceksiniz ki olmayan para harcanır mı? Ama cebinizdeki kartlara bakarsanız, paranız olsun veya olmasın her zaman paranız varmış gibi alış veriş yapıyorsunuz.

Sömürü düzeni öyle kurgular yapmış ki; bize hep kredi kartının faydalarını, kredi faizlerinin, doların, Euro’nun ve bono faizlerinin faydalarını anlatmış.

Bakın televizyonlara! Bir tanesi vatandaşın finansal okuryazarlığı hakkında bilgi veriyor mu? Bir tanesi faizin ve kredinin faydaları kadar, zararlarını da anlatıyor mu? Vatandaşı aydınlatıcı bir şey var mı?

Vatandaş öğrendiğinde faizin sıkıntılarını, sömürü düzeni bitecek, para baronları altın küvetlerinden çıkacak, küresel ekonomik çeteler çökecek, paranın gücü yerine, emeğin, liyakatin, üretimin, sanayinin, teknoloji ve ilmin gücü çıkacak, sadece nüfusun yüzde onu değil, tümünün ekonomik imkânlardan yararlanma şansı çıkacak.

Henry Ford ne güzel söylemiş: “Bankacılık sisteminin, para sisteminin nasıl çalıştığını insanların anlamaması iyi bir şey. Eğer anlıyor olsalardı kesin ekonomik devrim olurdu.”

Ahmet AL

Etiketler: » » » » »
185 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.