logo

Hiranur Vakfı’nda İddia Edilen İstismar Davası Başladı: Yayın Yasağı ve Gizlilik Kararı

Hiranur Vakfı’nda İddia Edilen İstismar Davası Başladı: Yayın Yasağı ve Gizlilik Kararı

Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.’yi 6 yaşındayken Kadir İstekli’yle imam nikâhı kıydığı gerekçesiyle yapılan yargılamanın ilk duruşması görüldü. Türkiye’de 43 Baro başkanlığı, TBMM milletvekilleri ve STK’lar katılma talebinde bulundu. Baroların ve STK’ların katılma taleplerini reddeden mahkeme, yayın yasağı ve gizlilik kararı vererek, basın mensuplarını salondan çıkardı.

Müdahil talebinde bulunanların davaya hiçbir yararı olmayacaktır

Ceza konusunda çok iyi bilinen Av. Bulut Müslüm GEZER, Yusuf Ziya Gümüşel’in özel avukatı olarak söz aldı. Gezer, Davaya katılma talebinde bulunan gerek Barolar, Milletvekilleri ve birçok STK Kuruluşları müdahil talebinde bulunmuşlardır. Müdahil talebinde bulunanların davaya hiçbir yararı olmayacaktır. Davanın ehemmiyeti ve sağlıklı bir yargılamanın olması açısından müdahil talebinde bulunanların taleplerinin reddine ve duruşmanın da kapalı yapılmasına karar verilmesini talep etti.

Talep mahkeme heyetince yerinde görüldü

Av. Bulut Müslüm GEZER’in talebi mahkeme heyetince yerinde görüldü ve müdahil talebinde bulunan Baro başkanları ve milletvekillerin talepleri reddedilerek duruşmanın kapalı yapılmasına karar verildi. Akabinde duruşma basın mensupları da dâhil olmak üzere salon boşaltıldı.

Hasbahçe Gazetesi Özel Haber

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
711 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.