logo

Hocam ne der?

Hocam ne der?

Hocam ne der?

Rabbim ne der

“Biz dini bir hareket değiliz.” “Başörtüsü füruattır.” “Beceremediniz bırakın.” “Otoriteden izin alınmalıydı.” “Allah evlerine ateşler salsın.” “Yuvalarını yıksın.” “Birliklerini bozsun.” “Ananas.”

Ve daha niceleri…

Birkaç satırdan sonra çoğumuzun kalbi soğudu, güvenimiz bitti. Hüsn-ü zan stoğumuz tükendi. Lakin hala cemaatte olup da bocalayan kardeşlerimiz var. Şükuf göstermekte diretip; hocasının hatasında keramet arıyorlar.

İnsanlar Hz. Ömer’e (r.a) bile yanlış yaparsa: “Seni kılıcımızla düzeltiriz.” diyebiliyorlardı. “Bu Ömer’dir, o yapıyorsa doğrudur.” diyen yoktu. Olması gereken de bu değil mi?

Birilerini İslam’dan ‘ürkütmemek’ adına başörtüsü açma, diyalog adına içki ile Kuran’ı aynı masada bir araya getirme, Abdulkadir Molla’ya susup da Mandela’ya taziye verme gibi bir sürü yanlış var.

Nebevi yöntem bu mu? Peygamberimiz (s.a.v) bize böyle mi öğretti?

Allah kimseye dinden taviz hakkı vermezken birileri bu hakkı nereden buldu? Biz daha bunları sindiremezken, Türkiye canhıraş bir saldırı altında. Birileri eteklerindeki tüm taşları döküyor. Kimlerle aynı safta olduğuna bakmaksızın, yahut umursamaksızın mücadele ediyorlar. Takip ediyorsanız hepsini biliyorsunuzdur da benim derdim tekrardan bunları anlatmak değil. Sadece vicdanınıza sormanızı istiyorum.

Gerçekleri kabul etmek istemeyen kardeşlerimden bir ricam var. Şu soruları kendinize turnusol edinin:

“Cemaatim ne der?” değil, İslam ne der? “Ablam, abim nasıl davranır?” değil, Peygamberim (sav) nasıl davranır? “Hocam, alimim ne der?” değil, Rabb’im ne der?

Allah’ın sözü üzerine söz yok. O’nun dinini kimse kendi çıkarlarına göre eğip bükemez. Hidayeti verecek olan O olduğuna göre, birilerini kazanmak için senin eksiltmenin arttırmanın bir anlamı yoktur. Yetmiş kere Ebu Cehil’in kapısına tebliğe giden Rasulullah (sav) Efendimiz, bir kere bile şirin gözükmek için İslam’dan taviz vermedi.

Dini açıdan bunları, siyasi açıdan son operasyonları bir düşünün.

Karşılaştığınız yanlışlara ve 17 Aralık sonrasına bu gözle bakarsanız cevabı bulmanız pek de zor olmayacak biiznillah.

Tüm bunlardan sonra cevabınız ‘hala’ olumsuzsa, doğru tarafa geçmeniz için ilerleyen operasyonları beklemek zorundayız.

Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
1935 Kez Görüntülendi.

Yorum yapabilmek için Giriş yapın.